Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat francez pentru afaceri europene Clement Beaune amintește 'legăturile imense' dintre România şi Franţa de 1 decembrie

Twitter
Clement Beaune

Secretarul de stat francez pentru Afaceri Europene, Clement Beaune, evocă "legăturile imense" dintre cele două ţări, "clădite pe cooperare în toate domeniile", într-un mesaj transmis Ambasadei României în Franţa cu ocazia Zilei Naţionale, potrivit unui comunicat remis Agerpres de ambasadă, potrivit AGERPRES.

Clement Beaune afirmă că România şi Franţa au lucrat mult împreună pentru a face ca Europa să avanseze în timpul crizei sanitare şi aminteşte că în 2020 se împlinesc 140 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice dintre Franţa şi România, evocând totodată vizita premierului român Ludovic Orban la Paris, în luna octombrie.

Potrivit oficialului francez, "2020 a fost un an în care ne-am exprimat solidaritatea în criza pe care o traversăm cu toţii, dar a fost bogat şi în plan bilateral sau în acţiunile pe plan european".

Vezi și: VIDEO - Decor de basm la Casa Albă înainte de Crăciun. Ce ornamente a ales Melania Trump

Oficialul francez menţionează că în primele şase luni ale lui 2022 Franţa va asigura Preşedinţia Consiliului UE şi îşi exprimă dorinţa ca Bucureştiul şi Parisul "să lucreze în continuare, împreună, la agenda europeană comună".

"Legăturile noastre sunt puternice, ancorate în istorie, limbă, cultură, sunt legături foarte apropiate", a subliniat Clement Beaune.

Mesajul integral al Secretarului de Stat francez pentru afaceri europene poate fi văzut în programul online special pe care l-a pregătit Ambasada României în Franţa, începând cu ora 19.00, ora României, pe paginile de Facebook, YouTube şi Twitter ale misiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.