Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Mănoiu a afirmat sprijinul României pentru consolidarea pieţei interne a UE

MAE

Secretarul de stat Bogdan Mănoiu a participat marţi, la Luxemburg, la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG), unde a vorbit, printre altele, despre sprijinul României pentru continuarea consolidării pieţei interne a Uniunii Europene, informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE) transmis Agerpres.

Principalul subiect de interes al agendei a vizat pregătirea Consiliului European din 22-23 iunie, miniştrii pentru afaceri europene examinând proiectul de concluzii ale proximului summit european. În intervenţia sa, în baza mandatului primit de la ministrul delegat pentru Afaceri Europene, demnitarul român a subliniat importanţa ca măsurile adoptate în planul securităţii şi apărării să fie echilibrate, să conducă la creşterea coeziunii între statele membre UE, să asigure valoarea adăugată a contribuţiei UE, precum şi complementaritatea cu măsurile NATO în acest domeniu. Totodată, a reiterat interesul României pentru aplicarea, de o manieră unitară la nivelul UE, a instrumentelor care urmăresc protecţia sporită a frontierelor externe ale UE, precizează MAE.

În raport cu textul proiectului de concluzii ale Consiliului European vizând domeniul economic, în baza mandatului primit de la ministrul delegat pentru Afaceri Europene, secretarul de stat Bogdan Mănoiu a manifestat sprijin pentru eforturile întreprinse la nivelul UE pentru continuarea consolidării pieţei interne, cu menţinerea integrităţii acesteia şi a celor patru libertăţi fundamentale.

De asemenea, arată MAE, secretarul de stat a exprimat satisfacţia pentru reflectarea în concluziile Consiliului European a obiectivelor vizând reducerea diferenţelor din domeniul digital. Cu privire la migraţie, Bogdan Mănoiu a reiterat susţinerea pentru continuarea abordării cuprinzătoare a UE, subliniind importanţa consolidării progreselor înregistrate în cooperarea cu statele de origine şi de tranzit, în baza Cadrului de Parteneriat adoptat în 2016. De asemenea, adaugă sursa citată, a reiterat deschiderea României pentru continuarea dialogului vizând identificarea unor soluţii consensuale în materie de reformă a Sistemului European Comun de Azil.

A fost andosat programul Trio-ului de Preşedinţii rotative ale Consiliului UE în perioada 1 iulie - 31 decembrie 2018, constituit din Estonia, Bulgaria şi Austria. Un alt punct al agendei CAG a vizat Acordul Inter-Instituţional, ocazie cu care Preşedinţia malteză a Consiliului UE a informat cu privire la stadiul implementării Acordului şi la priorităţile viitoare. Totodată, Consiliul Afaceri Generale a adoptat Recomandările Specifice de ţară în vederea transmiterii acestora, spre andosare, în atenţia Consiliului European. A fost adoptat, de asemenea, ca punct fără dezbatere, documentul de revizuire a Cadrului Financiar Multianual 2014-2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.