Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat Oana Ursache încurajează mamele să-i învețe pe copii limba română în urma unei vizite în două parohii din Austria,

Basilica.ro
Oana Ursache, noul secretar de stat pentru românii de pretutindeni

Oana Ursache, secretar de stat al Departamentului Romanilor de Pretutindeni, a vizitat duminică, de Ziua Românilor de Pretutindeni, parohiile românești „Sf. Arh. Mihai și Gavriil” din Krems an der Donau și „Pogorârea Sf. Duh și Sf. Stefan cel Mare” din Viena.

Delegația a participat la liturghie la parohia din Krems an der Donau, păstorită de părintele Cezar Marksteiner-Ungureanu. Cu acest prilej, Oana Ursache, profesor de limba română, a subliniat importanța folosirii limbii române în familiile de români din diaspora.

În a doua parte a zilei, secretarul de stat a vizitat noua biserică „Pogorârea Sf. Duh și Sf. Stefan cel Mare”.

Părintele Paroh Emanuel-Stefan Nuțu și credincioși ai parohiei i-au prezentat lăcașul de cult și blocul unde locuiesc 46 de familii de români care și-au creat propriul proiect pentru comunitatea lor.

Oana Ursache a apreciat proiectele spirituale și culturale ale parohiei, încurajând în mod deosebit implicarea mamelor, văzute ca cele dintâi profesoare de limbă maternă pentru copii.

La întâlnirea de la Viena au mai participat Părintele Nicolae Dura, vicarul Austriei, care a prezentat proiecte de viitor ale comunității, și Ramona Miletic, viceprimarul de origine română al sectorului 11 al Vienei, conform basilica.ro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.