Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul de stat ungar pentru relaţii internaţionale: 'Ungaria va acţiona împotriva ONG-urilor finanţate din străinătate care promovează migraţia'

Olkt.net
Zoltan Kovacs

Guvernul Ungariei a luat act marţi de o decizie a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) privind reglementarea azilului, dar şi-a rezervat dreptul de a acţiona împotriva organizaţiilor neguvernamentale finanţate din străinătate care urmăresc să "promoveze migraţia", informează Reuters şi MTI.

În decizia sa publicată marţi referitor la legea ungară cunoscută ca "Stop Soros", CJUE a decis că Ungaria nu şi-a îndeplinit obligaţiile conform legislaţiei europene, deoarece reglementările ungare stabilesc că solicitările de azil nu pot fi acceptate dacă azilanţii intră în ţară din alte state considerate sigure.

Curtea a mai constatat că Ungaria a contravenit legilor UE prin incriminarea anumitor activităţi de asistenţă la întocmirea sau depunerea cererilor de azil, potrivit Agerpres.ro.

Secretarul de stat ungar pentru relaţii internaţionale Zoltan Kovacs a asigurat într-un mesaj pe Facebook că Ungaria respectă decizia CJUE, dar îşi rezervă dreptul de a lua măsuri împotriva ONG-urilor cu finanţare străină, inclusiv a celor finanţate de Soros care urmăresc obţinerea de influenţă politică sau promovarea migraţiei.

Cât timp este la putere, actualul guvern ungar "va pune în aplicare voinţa poporului ungar şi va împiedica transformarea Ungariei într-o ţară de imigraţie", a scris Kovacs, menţionând că sondajele au arătat că legea "Stop Soros" se bucură de susţinerea populaţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.