Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon, Puiu Gaspar: 'Nu e corect spus că participăm doar cu numele la Jocurile Olimpice de iarnă'

rador.ro
jocurile olimpice de iarna beijing

Secretarul general al Federaţiei Române de Schi-Biatlon, Puiu Gaspar, consideră că nu e corect spus că sportivii români participă doar cu numele la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing, afirmând că România se află în grupul ţărilor mijlocii participante la competiţia supremă, informează Agerpres.

El apreciază că lipsa infrastructurii necesare în sporturile de iarnă contează mult în pregătirea sportivilor.

"Nu cred că e corect spus că participăm doar cu numele la Jocurile Olimpice, reprezentăm România şi sperăm să o reprezentăm cu cinste. Dacă ne uităm la ultimele ediţii de Jocuri Olimpice, Daniela Haralambie a venit pe locul 25, iar rezultatele Evei Tofalvi, de mai multe ori pe locul 10, ne spun că suntem o ţară în grupul ţărilor mijlocii, nici mici, dar nici foarte bune, pentru că tot ceea ce înseamnă infrastructură în sporturile de iarnă în România se află în două zone ale ţării, la Braşov, Râşnov, Predeal şi la Miercurea Ciuc, Harghita, baze care aduc puţini sportivi. Şi vorbim de sporturi de anduranţă, sporturi foarte dure. Şi dacă nu avem zone din care să selectăm mai mulţi sportivi, e foarte greu. Sperăm ca o dată cu promisiunea domnului Novak, care a spus că vă face astfel încât să dezvolte infrastructura sporturilor de iarnă, să se rezolve. Pentru că aici se pot organiza competiţii de mare anvergură, aşa cum am organizat în anii trecuţi", a declarat Gaspar, miercuri, la Izvorani.

Oficialul FRSB a afirmat că dezvoltarea infrastructurii la sporturile de iarnă ar putea ajuta şi sectorul turistic din România.

"E normal ca sportul să beneficieze de investiţiile în structură, dar nu numai. Şi turismul, pentru că suntem o ţară care mai aduce turişti din străinătate, şi dacă dezvoltăm domeniile schiabile din România, putem să aducem şi mai mulţi", a completat Gaspar.

Delegaţia României pentru JO de la Beijing numără 22 de sportivi (8 la feminin, 14 la masculin), la şapte discipline sportive - sanie, bob, schi alpin, schi fond, sărituri cu schiurile, biatlon şi patinaj viteză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.