Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat utilizarea forţei letale în Myanmar

novinte.com
antonio guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a condamnat în noaptea de sâmbătă spre duminică "utilizarea forţei letale" în Myanmar, după ce sâmbătă forţele de securitate au deschis focul asupra manifestanţilor care protestau împotriva loviturii de stat militare provocând moartea a două persoane, informează AFP.

"Condamn utilizarea violenţei letale în Myanmar", a scris pe Twitter Antonio Guterres.

Citește și: Miron Cozma, despre protestele din Valea Jiului: ‘Acești oameni riscă să își piardă viața din cauza condițiilor precare. Mi-ar plăcea ca președintele Iohannis să se ducă în mină să lucreze el acolo 8 ore’

"Utilizarea forţei letale, a intimidării şi a hărţuirii protestatarilor paşnici este inacceptabilă", a continuat secretarul general al ONU.

"Orice persoană are dreptul să participe la adunări paşnice. Fac apel la toate partidele să respecte rezultatele alegerilor şi să revină la guvernarea civilă", a adăugat Guterres.

Doi manifestanţi au fost ucişi şi alţi 30 au fost răniţi sâmbătă la Mandalay, în centrul Myanmarului, ca urmare a focurilor de armă trase de poliţişti în timpul unui miting împotriva juntei militare, cele mai dure violenţe înregistrate după lovitura de stat militară din 1 februarie.

Această escaladare a violenţei a avut loc a doua zi după moartea tinerei Mya Thwate Khaing, în vârsta de 20 de ani, ca urmare a rănilor suferite după ce a fost împuşcată în cap pe 9 februarie. Înmormântarea tinerei va avea loc duminică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.