Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres: 'Sistemul privind acordarea de azil este sub un atac continuu'

novinte.com
antonio guterres

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a declarat marți la Geneva că persoanele care își părăsesc țările pentru a fugi de războaie și persecuție sunt amenințate de mediul politic ostil, informează site-ul agenției de presă DPA, potrivit MEDIAFAX.

Citește și: Presedintele Iohannis: `Mai este foarte puțin timp`

„În aceste vremuri, când dreptul de azil este atacat, când atât de multe uși sunt închise pentru refugiați și când atât de mulți copii refugiați sunt reținuți și separați de familiile lor, trebuie să le reafirmăm drepturile”, a spus Guterres în cadrul Forumului Global privind Refugiații, desfășurat la sediul ONU de la Geneva.

Peste 1.000 de reprezentanți guvernamentali și ai mediului de afaceri s-au reunit în cadrul Forumului pentru a discuta despre implementarea unui acord adoptat anul trecut de ONU pentru îmbunătățirea situației refugiaților la nivel global.

„Este timpul să renunțăm la acest model folosit prea des, prin care viețile refugiaților sunt afectate. Ei stau de multe ori blocați în tabere, unde trăiesc de pe o zi pe alta, fără posibilitatea de a evolua sau de a contribui în cadrul societății”, a adăugat Guterres.

Citește și: E oficial! Anunțul făcut de Dumitru Coarnă se adeverește! Ludovic Orban se ține de cuvânt .

În prezent, aproximativ 71 de milioane de persoane au fost nevoite să își părăsească domiciliile din diverse cauze, potrivit datelor Agenției ONU pentru Refugiați. Dintre acestea, aproximativ 25 de milioane de persoane au statut de refugiat în alte țări decât cele de origine.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.