Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU denunţă un test cu rachetă balistică al Phenianului

anews.com.tr
rachete balistice

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a denunţat marţi într-un comunicat ultimul test cu rachetă balistică efectuat duminică de către Coreea de Nord, care "anulează astfel moratoriul anunţat în 2018" de această ţară pentru acest tip de arme, relatează AFP.

Phenianul a confirmat luni că lansase în ajun cea mai puternică rachetă a sa din 2017, o rachetă balistică sol-sol cu rază intermediară şi lungă de acţiune Hwasong-12.

Citește și: Cum ar putea lansările de rachete nord-coreene să înfurie singurul aliat al Phenianului

Antonio Guterres "condamnă" acest tir care reprezintă "o încălcare clară a rezoluţiilor Consiliului de Securitate", se precizează în declaraţia sa transmisă de serviciul său de comunicare.

"Este foarte îngrijorător că Coreea de Nord a ignorat din nou orice consideraţie pentru zborurile internaţionale sau securitatea maritimă", menţionează secretarul general al ONU, cerând Phenianului "să se abţină de la orice nouă acţiune contraproductivă" şi să caute, împreună cu alte părţi, "o rezoluţie diplomatică paşnică".

Citește și: FOTO - Coreea de Nord stârnește SPAIMA puterilor MONDIALE: a confirmat testul cu cea mai puternică rachetă balistică din ultimii 5 ani

Tirul nord-coreean de duminică "încoronează" o lună de teste în serie şi provoacă temeri privind reluarea testelor nucleare şi cu rachete intercontinentale de către Phenian, potrivit Agerpres.ro.

În 2017, Consiliul de Securitate al ONU a decis în unanimitate să impună noi sancţiuni economice severe Phenianului pentru testele sale nucleare şi cu rachete. Aceste sancţiuni, o dovadă a unităţii Consiliului în dosarul nord-coreean, afectează în special importurile de petrol ale Coreei de Nord şi exporturile sale de cărbuni, de fier , de textile şi pescuitul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.