Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al ONU îndeamnă Consiliul de Securitate la 'inversarea' tendinţei negative care afectează drepturile femeilor în lume

novinte.com
antonio guterres

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a îndemnat joi în Consiliul de Securitate la "inversarea" tendinţei negative care afectează drepturile femeilor în lume, în ţări ca Afganistan, Myanmar, Mali sau Yemen, relatează AFP.

"Trebuie să ne batem şi să creştem ritmul pentru fiecare femeie şi fiecare fată", a pledat Guterres în cadrul unei reuniuni ministeriale organizate de Kenya, care deţine preşedinţia prin rotaţie a Consiliului de Securitate în octombrie.

"Femeile nu vor mai accepta să le fie reduse drepturile, nu ar trebui să fie nevoite să accepte, în ţări aflate în conflict şi în alte zone", a adăugat secretarul general al ONU.

În schimb, în Myanmar, Etiopia sau Yemen, în mai multe ţări de pe mai multe continente drepturile femeilor sunt încălcate sau în regres, a denunţat el, potrivit Agerpres.ro.

"În Mali, după două lovituri de stat în nouă luni, spaţiul pentru drepturile femeilor nu doar că s-a redus, ci se închide", a notat Guterres, amintind şi de situaţia din Afganistan, unde "femeile şi fetele asistă la un regres rapid al drepturilor pe care le-au obţinut pe parcursul ultimelor decenii, inclusiv dreptul la un loc într-o sală de clasă".

ONU "va rămâne implicat în Afganistan şi va continua să promoveze şi să apere drepturile femeilor şi fetelor în toate relaţiile cu autorităţile", a promis el.

"Nu ne vom opri până când fetele nu se vor putea întoarce la şcoală şi femeile nu-şi vor putea relua lucrul şi participarea la viaţa publică", a subliniat secretarul general al ONU.

În Afganistan "avem un obiectiv uriaş şi o nevoie disperată de a ajuta femeile", a notat într-o discuţie cu jurnalişti înaintea reuniunii ambasadoarea Norvegiei la ONU, Mona Juul, care a evidenţiat la rândul ei "elementul cheie" reprezentat de "accesul femeilor şi fetelor la educaţie".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.