Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite face apel la Acordul Simla, pentru a calma spiritele între India și Pakistan

novinte.com
antonio guterres

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, face apel la calm în privința situației din Kashmirul indian, potrivit unui comunicat postat pe site-ul organizației, potrivit Mediafax.

Guterres le solicită părților implicate să fie precaute în acest caz și face referire la legislația internațională. „Poziția Națiunilor Unite în legătură cu această regiune se bazează pe Carta Națiunilor Unite și pe rezoluțiile Consiliului de Securitate”, se arată în comunicat.

Citește și: Oreste îl desființează pe Dan Barna: Vă arată ca purtând treningul lui Codrin Ștefănescu și pantofii de lac alb ai lui Șerban Nicolae

„Secretarul general reamintește de Acordul din 1972 privind relațiile bilaterale dintre India și Pakistan, cunoscut ca Acordul Simla, care stipulează că statutul Jammu și Kashmir trebuie să fie stabilit prin mijloace pașnice, cu respectarea Cartei Națiunilor Unite”, mai spune acesta.

Guterres s-a arătat îngrijorat și de restricțiile impuse de autoritățile de la new Delhi în Kashmirul indian și susține că acestea ar putea afecta situația drepturilor omului în regiune.

Citește și: Avertisment de ultimă oră al lui Alexandru Cumpănașu: ‘N-o să permitem asta!’

Parlamentul de la New Delhi a votat marți transformarea statului Jammu și Kashmir în teritoriu federal, ceea ce ar permite Guvernului să aibă o mai mare autoritate asupra acestei regiuni.

Zeci de mii de militari suplimentari au fost trimiși în Kashmirul indian, regiune deja puternic militarizată, pentru a preveni izbucnirea unor proteste violente de amploare, iar mai mulți politicieni au fost plasați în arest la domiciliu după anunțarea deciziei. Totodată, autoritățile au decis suspendarea serviciilor de telecomunicații.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.