Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secretul bine păzit al Chinei - Țara din care a pornit pandemia ar fi avut mai multe cazuri de COVID decât toate celelalte țări la un loc

foreign policy
wuhan china virus

Aproximativ 900 de milioane de persoane din China, adică 64% din populație, au contractat COVID-19 de la începutul pandemiei până miercuri, potrivit unui raport al cercetătorilor locali, informează agenția japoneză Nikkei. Potrivit datelor oficiale, care includ și statistica oficială a Chinei, la nivel mondial s-ar fi întregistat puțin peste 671 de milioane de cazuri.

O echipă condusă de Ma Jingjing, profesor asistent la Universitatea Peking, a compilat această cifră folosind estimări ale sectorului privat privind ratele de infectare, a relatat ziarul chinez Economic Observer. Estimările s-au bazat pe datele de căutare online pentru fraze cheie, precum "febră".

Noul raport a furnizat, de asemenea, estimări ale ratei de infecție pentru diferite provincii, inclusiv aproximativ 91% în provincia Gansu, aproximativ 84% în provincia Yunnan și aproximativ 80% în provincia Qinghai.

Cazurile de coronavirus au crescut vertiginos în China de când guvernul a relaxat luna trecută restricțiile stricte de zero-COVID. Țara a înregistrat vineri 3,73 milioane de noi infecții și 21.300 de decese, a estimat compania britanică de cercetare Airfinity - în creștere față de 2,42 milioane de infecții și 15.850 de decese la 5 ianuarie.

Decesele cumulate din decembrie au depășit 345.000 și se așteaptă să ajungă la 1,7 milioane până la sfârșitul lunii aprilie, a precizat Airfinity.

Guvernele locale din China continuă să raporteze creșteri rapide ale infecțiilor. Hohhot, capitala Mongoliei Interioare, a declarat joi că rata de infectare se situa între 74% și 81%. Luni, provincia Henan a raportat o rată de infectare de 89%.

Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor nu a publicat zilnic infecțiile și decesele începând de duminică, ceea ce face dificilă înțelegerea amplorii răspândirii la nivel național.

Organizația Mondială a Sănătății și-a exprimat îndoielile cu privire la acuratețea datelor provenite din China. Ministerul chinez al Afacerilor Externe a ripostat joi la aceste comentarii, purtătorul de cuvânt Wang Wenbin afirmând că Beijingul speră ca declarațiile OMS "să reflecte obiectivitatea și imparțialitatea".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.