Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţia ATI de la Spitalul Mioveni se va redeschide pentru pacienţii COVID-19

Facebook
terapie intensivă

Secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni se va redeschide pentru pacienţii COVID-19, a anunţat, vineri, Instituţia Prefectului Argeş.

Anunţul a fost făcut după o întâlnire între prefectul Emanuel Soare, preşedintele CJ Argeş, Ion Mînzînă, directorul DSP Argeş, Sorina Honţaru, primarul oraşului Mioveni, Ion Georgescu, managerul SJU Piteşti, Adriana Molfea, managerul Spitalului Orăşenesc Mioveni, Horia Trăilă, directorul medical al SJU, Gabriel Copciag şi adjunctul ISU Argeş, Daniel Soare.

"Prin eforturile combinate ale reprezentanţilor Instituţiei Prefectului, Consiliului Judeţean, DSP Argeş, Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, Spitalului Orăşenesc Mioveni şi ai Spitalului Municipal Curtea de Argeş, au fost găsite soluţii pentru asigurarea personalului necesar secţiei. Secţia ATI de la Mioveni beneficiază de o dotare moderna, şi are în prezent 7 paturi. De săptămâna viitoare, secţia va fi extinsă şi va avea o capacitate de până la 18 paturi", se arată într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

În secţia ATI de la Spitalul Orăşenesc Mioveni vor lucra trei medici rezidenţi, doi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti şi unul de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş. În acelaşi timp, secţia de chirurgie de la Spitalul Municipal Curtea de Argeş va fi mutată la SJU Piteşti.

"Prin redeschiderea secţiei ATI de la Mioveni, capacitatea de tratare a bolnavilor COVID din Argeş, aflaţi în stare critică, va creşte considerabil. În prezent, în judeţ există 45 de paturi la ATI pentru pacienţii COVID, dintre care 12 sunt în unitatea mobila de terapie intensivă, instalată în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti", precizează Instituţie Prefectului Argeş.

În spitalele din judeţ erau internaţi, joi, 517 pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dintre care 39 la ATI.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.