Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţia pentru procurori a CSM, după decizia CEDO în cazul Kovesi: Este necesară modificarea urgentă a legislaţiei

sectia pentru procurori csm

Secția pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii reacţionează la decizia pronunțată astăzi de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului în cauza Kovesi împotriva României. Procurorii din CSM cer să se schimbe legislaţia astfel ca procurorii să nu mai fie numiţi şi revocaţi politic.

"Secția apreciază că este regretabil să se constate o încălcare a drepturilor fundamentale protejate de Convenția Europeană a Drepturilor Omului printr-o procedură desfășurată împotriva unui înalt magistrat din cadrul Ministerului Public, procedură care s-a finalizat printr-o decizie de revocare a acestuia din funcția deținută.

Secția pentru procurori reiterează și în acest context necesitatea modificării urgente a legislației române care reglementează procedurile de numire și revocare în funcțiile înalte din cadrul Ministerului Public, în acord, de altfel, și cu recomandările constante ale organismelor internaționale, în sensul consolidării rolului Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, subliniază că interpretarea art. 135 din Constituția României vizând autoritatea Ministrului Justiției asupra procurorilor nu poate aduce atingere principiului independenței procurorilor", se arată într-un comunicat al Secţiei.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.