Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Secţiile de votare din Ţările de Jos s-au deschis pentru primele alegeri organizate pe durata a trei zile

digifm.ro
vot, alegeri

Secţiile de votare din Ţările de Jos s-au deschis luni dimineaţă pentru alegerile legislative, acesta fiind primul scrutin din acest stat care se va desfăşura pe durata a trei zile, măsură adoptată pentru a se evita aglomeraţia în secţiile de votare, în contextul pandemiei de COVID-19, transmit AFP şi dpa, potrivit AGERPRES.

Alegerile, prevăzute iniţial pentru miercuri, au fost adaptate în acest an în contextul COVID-19, cu deschiderea secţiilor de votare începând de luni, ora locală 07:30 (06:30 GMT).

Votul prin corespondenţă a fost permis pentru prima dată pentru cetăţenii cu vârste peste 70 de ani care trăiesc în Ţările de Jos.

Citește și: Încă o angajare CONTROVERSATĂ făcută de PNL: fata unui fost ștab din SRI, angajată pe post de consilier la un primar PNL

O interdicţie de circulaţie pe timpul nopţii va rămâne în vigoare pe perioada celor trei zile ale scrutinului, deşi există excepţii pentru alegătorii care se prezintă la vot cu puţin timp înaintea închiderii secţiilor şi pentru personalul electoral.

La acest scrutin s-au înscris 37 de partide. Înaintea votului, sondajele de opinie dau favorit partidul VVD, al premierului Mark Rutte, care ar urma să obţină 24% din sufragii. Pe poziţia a doua ar urma să se plaseze PVV, al liderului populist de extremă dreapta Geert Wilders, cu aproximativ 12% din intenţiile de vot.

Totuşi, rămâne neclar dacă precedenta coaliţie condusă de VVD va putea obţine suficiente voturi pentru a forma o majoritate. Primele rezultate ale alegerilor parlamentare sunt aşteptate miercuri seară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.