Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sectorul 1 pe cale să devină un imens focar de infecție. ROMPREST notifică primăria că de la 1 iunie rărește și mai mult prestațiile

Facebook
clotilde romprest

Războiul gunoaielor ia o direcție din ce în ce mai nefastă pentru locuitorii Sectorului 1. Dacă cineva a avut impresia că mai rău ca în iarna 2020-2021 nu s-a putut e pe cale să se însele amarnic. ROMPREST - operatorul unic autorizat pe raza Sectorului 1 a notificat Consiliul Local al Sectorului 1 și Comisia Mixta de mediere a conflictelor contractuale dintre Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Compania Romprest Service SA că de la 1 iunie rărește și mai mult prestațiile pe raza sectorului din cauza restanțelor foarte mari acumulate și deci a imposibilității îndeplinirii sarcinilor ce îi revin.

In zilele imediat urmatoare se vor inregistra perturbari majore in derularea programelor de prestatie, care vor culmina prin blocarea integrala a prestatiei, iar în lipsa solutiilor viabile pentru sortarea,/ depozitarea deșeurilor generate in Sectorul 1.

Intelegem sa facem acest demers, prin care solicitam medierea unei solutii de criza avand in vedere escaladarea nepermisa a conflictului, pe care, in ciuda efortulilor noastre sustinute pe durata unui an, nu avem curn sa il evitam acum. Va adresam dumneavoastra aceasta solicitare, in considerarea conduite corecte, institutionale, de care ati dat dovada in abordarea rezolvarii conflictului pentru a carui solutionare a fost constituita Comisia mixta de mediere, si a faptului ca ati avut ocazia sa constatati transparenta totala si buna noastra credinta în a furniza toate informatiile si documentele pe care le detinem si pe baza carora se executa contractul, in calitate de operator deelegat care deruleaza acest contract de delegare de 12 ani.

Va asiguram ca si astazi, in ciuda acestei situatii de criza majora, care pericliteaza nu doar activitatea operatorului delegat Romprest ci insasi functionarea unui serviciu de utilitate publica care a functionat ireprosabil de la atribuire, suntem disponibili pentru un dialog institutional, bazat pe respectarea contractului aflat in vigoare si a legislatiei aplicabile, menit sa conduca la evitarea unei crize a gunoiului in Sectorul 1, pe care Romprest nu o doreste dar nu o poate evita, care va avea impact major in ceea ce priveste protectia mediului si sanatatea publica,

Evitarea adoptarii unei solutii constructive si legale, asumata la nivelul Consiliului Local, in calitate de Autoritate contractanta, fata de aceasta situatie care i se datoreaza fiind creata exclusiv prin refuzul dialogului, actiuni discretionare si tergiversare, va determina colapsul serviciului public de salubrizare pe raza administrativa a Sectorului 1.”, se spune în adresă remisă Consiliul Local al Sectorului 1 și Comisia Mixta de mediere a conflictelor contractuale dintre Sectorul 1 al Municipiului Bucuresti si Compania Romprest Service SA.

NOTIFICAREA INTEGRALĂ - DOCUMENT/

Într-o notificare anterioară, Compania Romprest sustine că are de încasat de la primăria Sectorului 1 o datorie de peste 100 de milioane de lei. Dacă primăria nu plătește, atunci va urma „o criza majora a deseurilor” pentru „in lipsa unei solutii, data de 31.05.2021 va fi ultima zi de functionare a serviciului public de salubrizare pe raza administrativa a Sectorului 1”

Primarul Sectorului 1 Clotilde Armand susține însă că primăria se află la zi cu plățile pentru prestațiile efectuate conform contractului și că restul pretențiilor companiei de salubritate sunt exagerări pe care nu le va plăti. Ea susține că dacă compania nu își va onora contractul atunci va aduce un alt operator.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.