Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sectorul turismului din Grecia ar urma să se redreseze în vara anului viitor

www.theasset.com
port grecia

Sectorul turismului din Grecia ar urma să se redreseze în vara anului viitor, în urma scăderii dramatice în acest an a veniturilor, din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), a estimat Yannis Retsos, şeful Confederaţiei Elene de Turism (SETE), transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Sectorul turismului din Grecia, grav afectat de criza sanitară, este crucial pentru economia ţării, în condiţiile în care este responsabil pentru aproximativ 20% din Produsul Intern Brut, iar în acest domeniu lucrează unul din cinci angajaţi.

Modul în care evoluează sectorul turismului este crucial pentru Grecia, care în 2018 a finalizat al treilea pachet de asistenţă financiară, după un deceniu în care s-a confruntat cu criza datoriilor suverane.

Veniturile Greciei din turism s-au situat anul acesta la 4 miliarde de euro, faţă de 18 miliarde de euro în 2019, din cauza restricţiilor de călătorie globale, a declarat Yannis Retsos.

Citește și: Război deschis în PNL: 'Din toții așii noului Guvern, nu am tras niciunul!'

Autorităţile de la Atena se aşteaptă la un declin al economiei de aproximativ 10% în 2020, urmat de o redresare în semestrul doi din 2021.

"Trebuie să aşteptăm semestrul doi din 2021 pentru a vedea o redresare a turismului. Orice vom vedea din mai va fi o surpriză extrem de plăcută", a spus Retsos la postul elen de radio.

Conform datelor publicate recent de Banca Centrală a Greciei, sosirile vizitatorilor străini au scăzut cu 76% în primele zece luni din acest an.

Grecia, ţară care a înregistrat doar aproximativ 4.672 de decese din cauza coronavirusului la o populaţie de 11 milioane de locuitori, a demarat la începutul verii o vastă campanie promoţională destinată relansării turismului, în ideea de a-i linişti atât pe potenţialii vizitatori, cât şi pe grecii care se temeau de o relansare a pandemiei, odată cu revenirea turiştilor.

În 2019, Grecia a înregistrat un an record cu peste 34 milioane de vizitatori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.