Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Securitatea începe de acasă, susține Klaus Iohannis de la Bruxelles. Ce poate face România pentru securitatea regională?

Inquam Photos / Octav Ganea
klaus iohannis bruxelles

Securitatea începe de acasă, a declarat președintele Klaus Iohannis, joi, la Bruxelles, care a reiterat că a decis în ședința CSAT să crească bugetul apărării de la 2% la 2,5% din PIB.

„Securitatea începe de acasă. Am decis la CSAT să creștem apărarea de la 2% la 2,5% din PIB. La ministerul Apărării și Armată se lucrează la un plan îmbunătăți de dotare. Ne dorim să avem aliații la noi, dar și apărarea noastră solidă”, a spus Klaus Iohannis.

Președintele Klaus Iohannis a făcut un apel la calm, subliniind că niciun român nu trebuie să se teamă. „Suntem parte din cea mai importantă alianță care a existat vreodată”, a precizat președintele.

„Aș mai face o remarcă importantă: Românii sunt îngrijorații de această situație. Vreau să vă spun foarte clar: niciun român nu trebuie să se teamă. Suntem parte din cea mai importantă alianță care a existat vreodată. Militarii noștri sunt bine pregătiți, România nu este în pericol, românii sunt în siguranță”, a declarat Iohannis.

Întrebat ce poate face România pentru menținerea regională a păcii, Klaus Iohannis a spus: „Forța de menținere a păcii nu a fost agreată în NATO. România participă la formate aliate în regiune, dacă ne amintim că din 2017 un batalion românesc participă la grupul de luptă din Polonia și invers. Vom fi în continuare tot mai prezenți unde va fi nevoie de noi”.

Klaus Iohannis a mai spus că România are nevoie de apărare antirachete, echipament foarte modern. „Lucrurile nu mai sunt așa simple, cu un avion și un tanc nu mai poți câștiga mare lucru”, a punctat președintele.

„Dacă urmărim războiul din Ucraina vedem că este nevoie de armament foarte modern, avem nevoie cu siguranţă de apărarea antirachetă şi altele similare. Lucrurile nu mai sunt aşa de simple, cu un camion şi un tanc nu se mai poate câştiga mare lucru în ziua de astăzi. Este nevoie de armament modern, sofisticat, care, evident, este şi destul de scump", a afirmat şeful statului, înainte de summitul extraordinar al NATO de la Bruxelles.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.