Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sediul ISU Vaslui va fi demolat și reconstruit: Banii vin de la Banca Mondială și Guvernul României

Inquam Photos/ Octav Ganea
exercitiu pompieri smurd metrou accident

Sediul ISU „Podul Înalt” al județului Vaslui va fi demolat și reconstruit, în cadrul unui proiect finanțat de Banca Mondială și Guvernul României, care are ca scop creșterea rezilienței infrastructurii critice de răspuns la dezastre și situații de urgență.

În perioada 2019-2024 Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează proiectul „Îmbunătățirea Managementului Riscului la Dezastre” în cadrul căruia, printre alte clădiri incluse în proiect, va fi demolat și reconstruit sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui.

Proiectul derulat de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență este finanțat de Banca Mondială și Guvernul României și care drept scop creșterea rezilienței infrastructurii critice de răspuns la dezastre și situații de urgență.

În etapa preliminară demarării fiecărui subproiect, se realizează o analiză a riscurilor de mediu și a riscurilor sociale asociate cu activitățile ce urmează a fi implementate, scrie mediafax.ro.

În conformitate cu standardele și politicile Băncii Mondiale, ISU Vaslui se asigură că impactul acestei investiții asupra comunității și a mediului este unul pozitiv, iar eventualele inconveniente provocate ca urmare a desfășurării lucrărilor vor fi gestionate astfel încât efectele acestora să fie minime.

Pentru aceasta, a fost elaborat un Plan de Management de Mediu și Social – PMMS, care a fost publicat și poate fi consultat pe paginile de internet ale IGSU, ISU Vaslui, dar și în format tipărit la sediul unității.

În plus, în data de 9 martie va avea loc o consultare publică.

În cadrul proiectului „Îmbunătățirea Managementului Riscului la Dezastre”, a fost reconstruit și recepționat zilele trecute sediul Detașamentului de pompieri din Mizil, din județul Prahova.

Proiectul de reconstruire a sediului Inspectoratului de Urgență „Podul Înalt” al județului Vaslui și a Detașamentului de pompieri Vaslui se desfășoară în tandem cu proiectul similar ce se va desfășura în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” al județului Vrancea. Cele două proiecte vor demara și vor fi finalizate aproximativ în aceeași perioadă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.