Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şef din TVR, vizat de DNA în dosarul baronului de Constanţa

tvr

Procurorii DNA efectuează joi 19 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Constanţa, Prahova şi Sibiu. Principalul vizat este preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, dar calitatea de inculpat i-a fost atribuită şi lui Cristian Bogdan Zgabercea, producător general al TVR.

Potrivit unor surse judiciare, Cristian Zgabercea este acuzat de complicitate la abuz în serviciu. În anul 2012, prin întocmirea mai multor referate, acesta l-a ajutat pe Nicuşor Constantinescu să plătească în mod nelegal suma de 5 milioane de lei, reprezentând finanţări nerambursabile din fonduri publice către asociaţii, finanţarea şi plăţile fiind efectuate de CJ Constanţa.

Zgabercea mai este acuzat de spălarea banilor. În anul 2012, acesta a transferat suma de 900.000 lei, despre care cunoștea că provenise la săvârșirea unei infracțiuni de abuz în serviciu de către Constantinescu, la care participase și el, către Fundația Culturală Thalia, în temeiul unor relații contractuale fictive, cu scopul disimulării originii ei ilicite.

În iunie 2014, primarul Constanţei, Radu Mazăre, aducea ca argument pentru starea gravă în care se află Nicuşor Constantinescu faptul că acesta a fost îngrijit în SUA de producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, care a confirmat informaţia, spunând că el a fost primul care l-a îngrijit după operaţie.

Vezi şi: DNA face ravagii la CJ Constanţa: Baronul Constantinescu, asaltat cu acuzaţii

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.