Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefa Comisiei de Apărare s-a întâlnit cu ambasadoarea Austriei pentru a discuta despre Schengen

Senatul Romaniei
Adelheid Folie Nicoleta Pauliuc

Preşedinta Comisiei de Apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României, Nicoleta Pauliuc (PNL), a avut o întrevedere, la Parlament, cu Excelenţa Sa doamna Adelheid Folie, ambasadorul Republicii Austria la Bucureşti. Previzibil, în cadrul întrevederii au fost abordate aspecte ale relației bilaterale curente, cu accent pe aderarea României la spațiul european de liberă circulaţie a cetăţenilor şi mărfurilor Schengen.

„Politica dialogului este cheia succesului. Am discutat astăzi cu E.S. doamna Adelheid Folie, ambasadorul Republicii Austria în România, și am rugat-o pe aceasta să transmită mesajul unitar al clasei politice române, îmbrățișat de un număr important de factori de decizie europeni, cum că aderarea României la Spațiul Schengen constituie un lucru foarte util și necesar arhitecturii actuale și viitoare a Uniunii Europene. Așa cum România înțelege să fie atașată valorilor europene și își respectă cu strictețe toate angajamentele politice și administrative pe care și le-a asumat, este absolut necesar ca toate forțele pro-europene și pro-democratice, inclusiv prietenii noștri din Austria, să manifeste susținere pentru aderarea României la Spațiul Schengen”, a declarat Nicoleta Pauliuc.

Şefa Comisiei de Apărare nu se află la prima iniţiativă în ceea ce priveşte implicarea în susţinerea cauzei aderării României la Schengen. Recent, aceasta a trimis o scrisoare tuturor preşedinţilor Comisiilor de Apărare din parlamentele statelor membre UE pentru a evidenţia concluzie raportului tehnic privind îndeplinirea acquis-ului Schengen şi a cere susţinere pentru ţara noastră.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.