Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefi din BNR, denunţaţi la DNA de un milionar celebru

bnr

Doi şefi de la Banca Naţională a României, dar şi mai mulţi şefi ai unei bănci comerciale au fost denunţaţi la DNA de omul de afaceri Ilie Carabulea.

Carabulea a depus la DNA o plângere penală în care îi acuză pe şeful Direcţiei de Supraveghere din Banca Naţională a României (BNR), Nicolae Cinteză, şi pe Marin Bogdan Viorel, şef seviciu în cadrul Direcţiei de Supraveghere din BNR, de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu.

Conform plângerii penale depuse pe 29 februarie 2016 şi citată de luju.ro, Ilie Carabulea, prin apărătorul sau, avocatul Cătălin Dancu din Baroul Bucureşti, îi acuză pe Nicolae Cinteză şi Marin Bogdan Viorel că nu nu luat nicio măsură faţă de Raportul de audit realizat de Departamentul Antifraudă din cadrul Băncii Carpatica SA, unde Carabulea este acţionar minoritar, deşi concluziile documentului ajuns în mâna reprezentaţilor BNR relevau că în perioada supusă controlului, 2013-2015, care a coincis cu perioada când afaceristul s-a aflat în arest, angajaţii băncii comerciale au semnat şi aprobat o serie de hotărâri de directorat cu încălcarea flagrantă a legii.

Plângerea îi vizează şi pe directorul general al băncii Carpatica, Johan Gabriels, Elenei Badeanu şi Cosmin Bucur, directori generali adjuncţi ai Băncii Carapatica, şi pe membrii Consiliului de supraveghere ai Băncii Carpatica - Patrahu Ionuţ, Trenca Ioan, Silviu Popa, Doina Toader, care au deţinut sau mai deţin calitatea de membrii, Petria Nicolae (care la dată săvârşirii faptelor îndeplinea funcţia de preşedinte al Consiliului de Supraveghere al banii Comerciale Carpatica).

Consecinţa acţiunilor denunţate a fost producerea unui prejudiciu "semnificativ în dauna băncii şi implicit a acţionarului acestuia, prejudiciu estimat la suma de peste 1 milion euro". Din acest motiv, Ilie Carabulea anunţă că se constituţie parte civilă în cauza cu suma de 1.500.000 euro sub rezervă majorării.

Vezi AICI plângerea penală depusă de Carabulea! (.pdf)

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.