Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şefii de promoţie ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au depus jurământul

politehnica

Şefii de promoţie ai Universităţii Politehnica din Bucureşti au fost premiaţi, au depus jurământul faţă de ţară şi profesie şi au primit diplomele de ingineri în cadrul unei festivităţii găzduite sâmbătă în Aula Magna a instituţiei de învăţământ superior, potrivit Agerpres.
Promoţia de ingineri de anul acesta poartă numele profesorului Nicolae Tipei.

 



Evenimentul a început cu un concert al cunoscutei trupe "Voltaj", iar apoi a urmat citirea de către rectorul UPB Mihnea Costoiu a ordinului prin care absolvenţii instituţiei de învăţământ sunt declaraţi ingineri.


Ceremonia a continuat cu evocarea personalităţii profesorului Nicolae Tipei, iar şefii de promoţie au depus jurământul de credinţă faţă de ţară şi profesie şi au primit diplomele de inginer.

În cadrul evenimentului au fost premiaţi cei 371 de şefi de promoţie de la toate ciclurile - licenţă (88), master (191) şi doctorat (92).

"Orice provocare prin care trecem ne ajută mai târziu în viaţă. Voi plecaţi de aici cu învăţăminte de viaţă de care unii oameni nu au parte niciodată. (...) Un drum greu dar frumos, un drum care deschide acum mii de alte drumuri ce pot fi la fel de frumoase şi roditoare. (...) Ştim că uneori aţi avut momente complicate, dar face parte din viaţa acestei şcoli. Oricât de greu a fost pentru voi, pentru noi toţi, am încercat să vă fim sprijin şi exemplu. (...) Sunteţi cei mai buni dintre cei buni", le-a spus rectorul Mihnea Costoiu şefilor de promoţie.

El a afirmat că reputaţia academică a universităţii a crescut semnificativ în ultimii ani şi odată cu ea reputaţia în rândul angajatorilor.

Reprezentantul UPB i-a sfătuit pe proaspeţii absolvenţi să perceapă corect lumea şi să analizeze corect situaţiile, să nu trăiască din trecut ci să înveţe din el.

"Nu lumea ne răneşte, ci propriile noastre aşteptări. Este vorba de noi, dragi prieteni, despre capacităţile noastre de a înţelege şi a face lucrurile mai bune. Noi suntem cei care sărăcim în fiecare zi. Suntem din ce în ce mai săraci, în opinia mea. Suntem săraci pentru că plângem după lucruri, dar renunţăm uşor la oameni. Suntem săraci pentru că preferăm să renunţăm decât să luptăm. Pentru că avem ambiţii, dar nu avem valori, pentru că în loc să zburăm, ne tărâm. În loc să iertăm, părăsim. Suntem săraci pentru că în loc să cunoaştem, judecăm şi o facem foarte des. Pentru că avem viaţă, dar nu o trăim, pentru că avem sentimente, dar nu le exprimăm, pentru că avem mâini, dar nu mângâiem, nu ştergem lacrimi, nu îmbrăţişăm. Pentru că avem cerul şi frumosul din jurul nostru, dar mergem cu privirea în pământ. Suntem săraci pentru că avem bani, dar îi irosim pe nimicuri care ne omoară timpul şi sănătatea, dar nu avem bani să cumpărăm o carte. Suntem săraci pentru că avem mâncare de risipit, suntem săraci, dar nu avem de dăruit celor care nu o au. Suntem săraci pentru că deşi avem muzică, noi ascultăm zgomote. Pentru că deşi avem pace pe pământ, noi ducem războaie. Suntem săraci pentru că în loc să ne rugăm, cerşim, pentru că studiem mult şi din nefericire de multe ori în viaţă învăţăm puţin. Suntem săraci pentru că urâm în loc să iubim", a afirmat rectorul Mihnea Costoiu.

Între 9 - 15 iulie vor avea loc festivităţile de absolvire ale celor 15 facultăţi din cadrul UPB.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.