Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seful ANI ia o decizie tranşantă în privinţa unui puşcăriaş celebru

horia georgescu

Seful ANI Horia Georgescu se afla in centrul unor dezvaluiri, denumite astfel de autorul lor care sustine ca Georgescu face parte dintr-o loja masonica a carei membrii (cel putin o parte din ei) formeaza un adevarat grup infractional organizat, implicati in luare de mita, trafic de influenta si alte actiuni ilegale de coruptie.

Acuzatiile sunt aduse de jurnalistul si fostul senator liberal Sorin Rosca Stanescu, care ispaseste o condamnare la inchisoare cu executare.

Horia Georgescu a anuntat vineri, in urma acuzatiilor aduse la adresa sa ca il l-a dat in judecata pe Sorin Rosca Stanescu:

"L-am acționat in judecata pe Sorin Roșca Stanescu, un infractor dovedit, pentru o delațiune gravă, scrisă după gratii, fără nici o legatura cu realitatea. Mai mult, anul trecut, ANI a sesizat PICCJ in cazul lui Sorin Roșca Stanescu pentru fals in declarații iar procurorii au început urmărirea penală", a scris Georgescu pe pagina sa de Facebook.

content-image

Iata articolul de pe blogul lui Sorin Rosca Stanescu de la care a pornit totul:

"Il avertizez pe cititor, indiferent cine e acesta, ca textul de mai jos nu este un editorial, ci reprezinta o dezvaluire. Despre penalii unei loji masonice. Care, cu sprijinul altor penali, ai aceleasi loji masonice, au functionat savarsind infractiuni, atat in interiorul DNA, cat si la varful Autoritatii Nationale de Integritate. Iar capo di tutti capi  s-a aflat la Cotroceni, a fost unul dintre principalii colaboratori ai presedintelui Traian Basescu, a condus, in mod direct, Comunitatea Nationala de Informatii si se numeste Daniel Moldoveanu. El este, in mod direct, legat prin loje si preocupari de tip infractional de trei personaje: Catalin Macovei si Horia Georgescu, care au condus, succesiv, Agentia Nationala de Integritate, dupa ce s-au umplut de bube in cap la Directia Nationala Anticoruptie, si de Razvan Murgeanu, fost viceprimar al Capitalei si el colaborator apropiat al lui Traian Basescu. Pana la urma, opinia publica va avea definitia unui grup criminal organizat. Toti trei sunt masoni si fac parte din aceeasi loje din care, in paranteza fie spus, face parte si Daniel Chitoiu, care obisnuia sa se laude, atunci cand taia si desfacea in PNL sau la Ministerul Finantelor, ca este intangibil si invincibil, intrucat conclavul din care facea parte era supranumit „loja DNA”. Nu as vrea sa inteleaga cineva ca declansez vreun razboi impotriva Masoneriei. Dimpotriva. Masoneria, ea insasi, trebuie sa se curete de coruptie. Prezint, in cele ce urmeaza, cateva detalii, cel putin scandaloase, despre indeletnicirile „lojei penale”.

Pentru a intelege ce si cum s-a intamplat si de ce sustin afirmatiile de mai sus, este obligatoriu sa vedem care sunt circumstantele sub care s-au lansat pe orbita principalii protagonisti. In primul rand, este vorba de tandemul Catalin Macovei – Horia Georgescu. Primul, a condus Agentia Nationala de Integritate mai multi ani, secondat fiind de cel de-al doilea, care a preluat, la randul sau, conducerea. Ce au facut cei doi in calitatile pe care le-au avut, face parte din fata vazuta si nevazuta a institutiei. O institutie laudata si apreciata, in mod constant, de institutiile internationale care au ignorant, cu desavarsire, o serie intreaga de circumstante sub auspiciile carora cei doi si-au desfasurat activitatea. In 2004, Catalin Macovei era procuror la Parchetul Bucuresti. Seful sau direct, in calitate de prim-procuror, era Gabriela Dobrila. In acelasi an, 2004, la Parchetul Bucuresti a izbucnit un veritabil scandal deasupra caruia conducerea a incercat sa puna, rapid, un capac, pentru ca institutia sa nu poata fi discreditata public. Tanarul procuror Catalin Macovei, cel care urma, cu sprijinul colegului de loja, Daniel Moldoveanu si a lui Traian Basescu si a doamnei Monica Macovei, sa preia conducerea Agentiei Nationale de Integritate, institutie nou infiintata, a fost prins de catre colegii sai intr-un dosar in care a luat mita de la un clan de rromi. In situatia in care se afla, el a mimat sau chiar a facut un atac cerebral si a fost internat la Spitalul 9 de Psihiatrie. In prealabil insa, in viteza, incercand sa scape mai usor, si-a scris demisia. Dar Parchetul, pentru a nu suferi o grava lovitura de imagine, a dosit aceasta demisie si l-a trimis in concediu medical. Se poate verifica.

Tot in anul 2004, in mod miraculos, Horia Miclescu, adjunctul nou infiintatei institutii a Parchetului National Anticoruptie, denumit ulterior Directia Nationala Anticoruptie, sef fiind Ioan Amarie, sub o misterioasa presiune externa, il angajeaza pe coruptul Horia Georgescu ca procuror. Dar intrucat increderea in el se afla, date fiind antecedentele, sub beneficiu de inventar, el a fost repartizat intr-o zona mai marginala a institutiei si anume la Sectia de Combatere a Infractiunilor Conexe Coruptiei. Dar oricum ar sta lucrurile, lupul fusese, iata, pus paznic la oi.

Si cine credeti ca a devenit subalternul lui Catalin Macovei? Horia Georgescu. In timp ce Macovei beneficia „ereditar” de proptele prin tatal sau, mare securist, ambasador, sub Ceausescu, la Moscova, Horia Georgescu avea o sustinere „ereditara” ceva mai subtire, intrucat tatal sau fusese un securist mai mic, sef al Penitenciarului Codlea, din judetul Brasov. In aceasta calitate de vasnici luptatori DNA, cei doi au pus la cale o suveica. Prin intermediul altui mason, din aceeasi loje, Razvan Murgeanu, viceprimar al Capitalei, sub Traian Basescu si coleg de partid cu acesta, ei primeau informatii primare in legatura cu o serie de litigii existente in Primaria Capitalei, astfel incat puteau interveni, in mod oportun, pentru a santaja si a obtine sume importante de bani, sub forma de mita, in schimbul tacerii. O veritabila taxa de protectie. Ajutati fiind si de faptul ca, in calitatea pe care o aveau la DNA, aveau acces la site-ul institutiei care se ocupa cu prevenirea si combaterea spalarii banilor. De obicei, Razvan Murgeanu juca, in aceasta ecuatie, rolul de „pitic bun”. Adica, venea si ii propunea victimei un targ financiar pentru ca dosarul respectiv sa fie clasat sau tinut in sertar sau, in unele situatii, contrafacut. Una dintre victimele lor a fost un renumit matematician, care a facut o infractiune legata de utilizarea fondurilor europene. La barul Terminus din Bucuresti, prin intermediul unui interpus, dupa ce matematicianul fusese, in prealabil, bine „prelucrat”, acesta le-a oferit drept mita celor doi, suma de 30.000 de euro. Taxa de protectie. Urma ca Horia Georgescu, actualul sef ANI, sa efectueze un raport de constatare tehnico-stiintifica, in calitatea pe care o avea atunci, de expert DNA si de colaborator apropiat a lui Catalin Macovei. Din expertiza care s-a si facut a rezultat ca fondurile europene nu ar fi fost delapidate. Catalin Macovei s-a tinut de cuvant, a luat banii si expertiza lui Horia Georgescu si a ingropat dosarul. Dar minunea a durat doar doi ani. Dupa doi ani s-a produs un accident. Un alt procuror a gasit dosarul si l-a trimis pe matematician dupa gratii. Desigur, dupa ce expertiza a fost refacuta. Iar astazi, cunoscutul matematician se afla in inchisoare. Eu nu-i public numele aici pentru ca si asa omul a fost aspru pedepsit pentru fapta sa. Dar, pentru cei in drept, este o joaca de copii ca in cinci minute sa afle ce si cum. Daca doresc. Daca Laura Codruta Kovesi chiar ar intentiona sa faca lumina in acest caz.

Inchei, pana una-alta, cu un alt exemplu, cel al avocatului Dan Petre. Care avea drept client un om de afaceri caruia i s-a solicitat, in schimbul tacerii, o mita de 100.000 euro. Aceasta mita a fost platita si preluata de tandemul Macovei – Georgescu. Sub ce forma? Aici intervine un element senzational. Avocatul Dan Petre a fost obligat sa redacteze, nici mai mult, nici mai putin decat un contract de imprumut, pe care Catalin Macovei l-a si semnat. Banii au fost luati si pusi la temelia vilei lui Macovei. Vila exista. Avocatul exista si el. De altfel, ambii si-au utilizat o parte dintre banii primiti sub forma de mita in investitii imobiliare. Extrem de controversate. Cum este cazul lui Horia Georgescu, silit de circumstante, pentru a justifica averea, sa faca nu numai raportari false, sa faca nu numai declaratii in fals, care exista si ele pe toate site-urile, ci si contracte false de imprumut cu membrii propriei sale familii.

Uluitor este ca in perioada respectiva, cat cei doi functionau la DNA – repet, intr-un departament marginal – Serviciul Roman de Informatii a transmis mai multe note prin care a semnalat conducerii de atunci, atat faptuirea unor infractiuni grave de catre cei doi, cat si existenta unui grup criminal organizat. In cele din urma, DNA s-a spalat pe maini. Cei doi au fost disponibilizati.

Si, din nou, „loja infractionala” a actionat. Daniel Moldoveanu, in calitatea pe care o avea, de sef a Comunitatii Nationale de Informatii, din subordinea presedintelui de atunci, Traian Basescu, le-a intins, din nou, plasa de salvare. Catalin Macovei a ajuns consilier al unuia dintre consilierii juridici ai lui Traian Basescu. Si, tot acolo, putin mai tarziu, taras-grapis, a venit si complicele sau, Horia Georgescu. S-a refacut, din nou, combinatia masonica cu Razvan Murgeanu. Dar, de aici inainte, cei doi, Macovei si Georgescu aveau atat de multe bube in cap, incat devenisera eligibili, nu numai pentru santaj, ci si pentru promovare. Se transformau astfel in excelenti executanti, pentru ca deasupra capului lor exista sabia lui Damocles. Tocmai de aceea, Traian Basescu cu Monica Macovei i-au pus pe cei doi in fruntea ANI.

Cititi si va cruciti! Si incercati sa mai intelegeti ceva!", a scris Sorin Rosca Stanescu pe corectnews.com

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.