Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful armatei nigeriene a murit într-un accident aviatic

Bangkok Post
atac Nigeria militari

Şeful armatei nigeriene, general-locotenent Ibrahim Attahiru, a murit în prăbuşirea unui avion militar vineri pe aeroportul Kaduna din nordul Nigeriei, a confirmat purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene, Edward Gabkwet, citat de AFP și preluat de agerpres.

Militarul în vârstă de 54 de ani a fost numit în fruntea armatei la 26 ianuarie de preşedintele nigerian Muhammadu Buhari, aflat sub tirul criticilor după luni de grave deteriorări ale situaţiei de securitate din cea mai populată ţară din Africa.

"Prăbuşirea unui avion al forţelor aeriene s-a produs spre orele serii în apropierea aeroportului internaţional Kaduna. Cauzele accidentului nu sunt cunoscute deocamdată", a indicat aviaţia militară într-un comunicat.

Solicitat telefonic de AFP în legătură cu decesul şefului armatei în acest accident aviatic, purtătorul de cuvânt al forţelor aeriene a răspuns: "Da, este adevărat, un comunicat este în curs de redactare".

Moartea şefului armatei nigeriene intervine la două zile după ce liderul grupării jihadiste Boko Haram, Abubakar Shekau, a fost grav rănit în nord-estul ţării în urma unor ciocniri cu luptătorii unui grup jihadist rival.

Armata nigeriană luptă împotriva insurgenţei jihadiste din nord-estul ţării încă din 2009, un conflict care a făcut mai mult de 40.000 de morţi şi a forţat peste două milioane de oameni să refugieze.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.