Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful campaniei PPE, prins pe picior greşit după ce a atacat PSD: Problemele din propria tabără, 'irelevante'

epp.eu
PPE sigla

Irlandezul Dara Murphy, vicepreşedinte şi director de campanie al PPE (Partidul Popular European) pentru alegerile de anul acesta, a declarat în cadrul unei dezbateri care are loc la Bucureşti în Forumul Eurosfat că proasta conducere în România vine din socialism şi i-a îndemnat pe alegători să se îndepărteze de politicile care afectează statul de drept. El a precizat, în lumina recentelor evenimente din grupul politic european al social-democraţilor, că PSD ar trebui suspendat din Partidul Socialiştilor Europeni, transmite news.ro.

CITEȘTE ȘI: Alimentele care protejează sănătatea oaselor. Conţin toate vitaminele şi mineralele necesare

„Toate alegerile sunt importante. Acestea vor fi cele mai importante vreodată”, a spus Murphy pentru început. El a dat exemplu principalele probleme recente: creşterea populismului şi Brexitul. „Cred că este timpul să privim cu seriozitate încotro ne îndreptăm”.

El a precizat că principalele domenii de interes sunt securitatea, migraţia, mediul şi economia. „Trebuie să facem Europa mai inteligentă şi să ne folosim capacităţile în comun, mai ales în medicină”.

Legat de statul de drept, Murphy a spus: „Există probleme cu statul de drept pe tot continentul şi doar PPE luptă cu ele. Socialiştii nu sunt deschişi la dialog. Îl susţinem pe preşedinte (Klaus Iohannis, n.r.) pentru că vrea sa facă un referendum pe justiţie. Credem că PSD trebuie suspendat din Partidul Socialiştilor Europeni (PES)”.

Andi Cristea, europarlamentar socialist prezent la dezbatere, a citat Rise Project - „Domnul Weber şi-a făcut birou parlamentar la el acasă. Glumiţi?” - şi i-a cerut lui Murphy să explice.

Irlandezul a revenit la problema statului de drept, subliniind că Andi Cristea a încercat să trateze un subiect „prostesc, irelevant”.

„În România, conducerea slabă vine din socialism. Priviţi şi îndepărtaţi-vă de politici periculoase care interferează cu statul de drept din ţara voastră”, a conchis Murphy pe acest subiect.

CITEȘTE ȘI: Oamenii de știință dezvăluie adevăratul motiv: De ce e bine să dormi cu șosetele în picioare

PPE este o formaţiune politică de centru-dreapta, proeuropeană, fondată în 1976. Este cea mai influentă grupare din Parlamentul European. Grupul PPE cuprinde, în prezent, 80 de partide şi parteneri din 42 de ţări, deţine preşedinţia Comisiei Europene, Consiliului European şi a Parlamentului European.

Din România, în acest grup sunt incluse PNL, UDMR, PMP. Partidul Popular European are 217 eurodeputaţi în actualul Parlament European.

Partidul Socialiştilor Europeni (PES), compus din 33 de partide social-democrate, socialiste şi laburiste din statele membre UE şi Norvegia. Partidul Social Democrat din România face parte din această grupare politică ce are 186 de eurodeputaţi în actualul mandat al PE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.