Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo: 'Rusia s-a amestecat în alegerile din întreaga lume, nu doar în ale noastre în 2016, ci şi din alte părţi'

mike pompeo

SUA vor continua să denunţe ingerinţa rusă în alegerile americane şi să ia 'măsuri dure' împotriva 'activităţilor nefaste' ale Moscovei, a declarat vineri şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo, după publicarea raportului procurorului special Robert Mueller la finalizarea anchetei privind presupusa complicitate a echipei de campanie a lui Trump cu Kremlinul în alegerile prezidenţiale în 2016 şi amestecul Rusiei în aceste alegeri, informează AFP, relatează Agerpres.

Citeşte şi: Şeful diplomaţiei americane Mike Pompeo susţine că răspunde în continuare de negocierile pentru dezarmarea nucleară a Coreei de Nord

'Le vom spune într-un mod foarte clar (ruşilor) că aceasta este o atitudine inacceptabilă', a avertizat Pompeo în cursul unei conferinţe de presă la Washington.

'Vom lua măsuri dure care îi va face să plătească şi mai scump pentru activităţile lor nefaste şi vom continua să facem aceasta', a adăugat el, în timp ce Donald Trump a evocat în repetate rânduri că doreşte o îmbunătăţire a relaţiilor cu Rusia lui Vladimir Putin.

Mike Pompeo a fost întrebat despre raportul procurorului special Robert Mueller care a anchetat în special ingerinţa rusă în alegerile americane din 2016, notează agenţia franceză de presă.

'Este grav', Rusia 's-a amestecat în alegerile din întreaga lume, nu doar în ale noastre în 2016, ci şi din alte părţi', a recunoscut secretarul de stat american.

'Nu cred că a existat vreo discuţie între un înalt responsabil american şi ruşi, sub această administraţie, în cursul căreia să nu menţionăm îngrijorările noastre cu privire la ingerinţele ruse în alegerile noastre', a asigurat Mike Pompeo.

Acum când raportul lui Mueller a fost publicat şi nu a dezvăluit niciun fel de 'complicitate' între echipa de campanie a lui Trump şi Kremlin, 'le vom comunica cerinţa hotărâtă ca Rusia să nu întreprindă activităţi care să împiedice funcţionarea deplină a democraţiei noastre', a insistat secretarul de stat american.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.