Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei belgiene îi îndeamnă pe francezi să nu susţină extrema dreaptă în alegeri

The Independent
Marine Le Pen

Şeful diplomaţiei belgiene, Didier Reynders, a subliniat marţi că mesajul adresat de Bruxelles francezilor care trăiesc în Belgia este de a nu susţine un partid de extremă dreapta, informează AFP. 'Sunt mulţi francezi în Belgia. Mesajul pe care îl adresăm lor este de a nu susţine un partid de extremă dreapta', a declarat Reynders, întrebat de jurnalişti la finalul unei întrevederi, la Varşovia, cu omologul său polonez Witold Waszczykowski.

'Acesta este un mesaj pe care nu ezităm să-l transmitem indiferent de ţara unde ne aflăm', a adăugat Reynders. Cu toate acestea, el a precizat că nu crede că 'va fi pus în situaţia de a trebui să discute cu o preşedintă de extremă dreapta în fruntea unei ţări vecine', făcând aluzie la Marine Le Pen, candidată în alegerile franceze, conform Agerpres.

La rândul său, Waszczykowski a relatat cum, cu ocazia unei recepţii la ambasada Poloniei de la Paris, în ianuarie, preşedinta Frontului Naţional francez şi-a 'prezentat reţeta pentru situaţia din Europa'. 'Am văzut imediat că nu urmăm aceeaşi cale ca un astfel de candidat. Întrevederea noastră nu s-a încheiat cu tradiţionala urare pentru victorie', a adăugat el. Comentând votul de luni din parlamentul britanic, care limitează potenţial după Brexit drepturile cetăţenilor europeni care locuiesc în Marea Britanie, cei doi miniştri şi-au reafirmat ataşamentul pentru un dispozitiv 'simetric' care să vizeze cetăţenii britanici ce locuiesc pe continent.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.