Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei britanice se bucură de un acord comercial cu SUA

Marea Britanie este "în rândul întâi" în perspectiva unui acord comercial cu Statele Unite ale Americii (SUA) sub preşedinţia lui Donald Trump, a declarat ministrul de externe britanic Boris Johnson după discuţii purtate cu consilieri ai preşedintelui ales şi alţi politicieni americani la New York şi Washington, relatează DPA şi Reuters, conform agerpres.

Citeşte şi: Atac ARMAT în centrul Atenei. Un poliţist a fost rănit

Şeful diplomaţiei britanice a anunţat pe Twitter că vizita sa în SUA a fost "grozavă" şi că a purtat "discuţii valoroase" cu înalţi reprezentanţi ai echipei preşedintelui ales. "Suntem nr.2 în planul contribuţiei la NATO. Suntem principalul partener al Americii în demersurile pentru securitatea globală şi, fireşte, suntem mari susţinători ai comerţului liber", a subliniat Johnson într-un mesaj video difuzat de media britanice. "Auzim că suntem în rândul întâi pentru încheierea unui acord comercial excelent cu SUA. Aşadar, va fi un an foarte interesant pentru amândouă ţările noastre", a conchis ministrul.

Boris Johnson ştie "cât se poate de bine" că "Marea Britanie nu va ocupa în niciun caz un loc în spate" în perspectiva unui acord comercial cu SUA, a subliniat după întrevederea cu fostul primar londonez preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Senatului SUA, republicanul Bob Corker. Britanicii "vor sta în rândul întâi şi cred că va fi prioritatea noastră să ne asigurăm că negociem cu ei în primul rând şi într-un mod care să demonstreze îndelungata noastră prietenie", a spus Corker după întâlnirea sa cu Johnson, potrivit BBC.

Şeful diplomaţiei britanice s-a mai întâlnit în SUA şi cu ginerele lui Trump, Jared Kushner, şi cu principalul strateg al preşedintelui ales, Steve Bannon.

Semnalele pozitive provenite din SUA vin să încurajeze eforturile lansate de premierul britanic, Theresa May, de a redirecţiona relaţiile comerciale ale ţării sale, în contextul în care Marea Britanie este pe drumul spre Brexit şi al ieşirii din Uniunea Europeană. Sâmbătă, Donald Trump a transmis pe Twitter că aşteaptă cu nerăbdare întâlnirea cu şefa guvernului britanic prevăzută să aibă loc în această primăvară la Washington. "Marea Britanie este un vechi aliat al SUA şi unul special", a scris preşedintele ales al SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.