Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei franceze cere Uniunii Europene să acţioneze în privinţa Libanului, ţară aflată la un pas de colaps

lexpress.fr
Jean-Yves Le Drian

Ministrul de externe francez Jean-Yves Le Drian a cerut UE să acţioneze în Liban, ţară aflată la un pas de colaps, şi a adăugat că va încerca să pună presiune pe omologii săi din cadrul Uniunii Europene, reuniţi luni la Bruxelles, pentru a aborda eventualele soluţii la criza politică şi economică de la Beirut, relatează Reuters, potrivit AGERPRES.

Parisul a iniţiat eforturi internaţionale pentru salvarea fostului protectorat francez, care traversează cea mai profundă criză de după războiul civil din 1975-1990, dar, după şapte luni, nu a reuşit să-i convingă pe politicienii libanezi să lase la o parte disputele şi să adopte o foaie de parcurs cu privire la implementarea reformelor sau să formeze un nou guvern pentru a debloca ajutorul internaţional.

Criza s-a accelerat în ultimele zile, odată cu deprecierea monedei naţionale şi închiderea temporară a unor magazine alimentare din lipsă de produse.

Noi detalii scandaloase despre moartea pacientului de la Craiova: secretarul de stat Andreea Moldovan spune că nu s-a cerut transferul la o altă unitate

Preşedintele Michel Aoun urmează să se întâlnească luni cu prim-ministrul desemnat Saad al-Hariri într-o încercare de depăşire a impasului în formarea unui guvern.

"Franţa doreşte să fie discutată problema Libanului", a afirmat Le Drian la sosirea la reuniunea miniştrilor de externe din UE. "Ţara este în derivă, divizată...când o ţară se prăbuşeşte, Europa trebuie să fie pregătită" să acţioneze, a pledat el.

Diplomaţi francezi şi occidentali au declarat după luni de impas că Franţa este dispusă în prezent să discute posibilitatea unor sancţiuni, la nivelul UE sau la nivel naţional, împotriva unor înalţi oficiali libanezi, însă sancţiunile nu sunt aşteptate să fie instituite imediat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.