Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei israliene susţine că ruşilor nu li se va permite să se folosească de ţara sa pentru a ocoli sancţiunile

Yair Lapid

Şeful diplomaţiei israliene a declarat luni că ruşilor nu li se va permite să se folosească de ţara sa pentru a ocoli sancţiunile internaţionale, relatează dpa.

În contextul criticilor că Israelul nu face suficient pentru a susţine Ucraina, ministrul de externe Yair Lapid a declarat că "Israelul nu va fi o cale pentru a ocoli sancţiunile impuse Rusiei de SUA şi alte ţări occidentale".

El a declarat, în cadrul unei vizite pe care o efectuează luni în Slovacia, că Ministerul de Externe este în contact cu alte ministere şi autorităţile aeroportuare pentru a coordona măsurile împotriva ruşilor.

Media israeliene au relatat după invadarea Ucrainei de către Rusia că Israelul evită să impună sancţiuni împotriva oligarhilor. Potrivit ziarului Times of Israel, peste o duzină de avioane private din Rusia au aterizat în Israel în ultimele săptămâni, potrivit Agerpres.ro.

Asistentul secretarului de stat american, Victoria Nuland, a îndemnat Israelul să se ralieze sancţiunilor împotriva Rusiei, potrivit unui articol din ziarul Haaretz. Ea a spus că nu este în interesul Israelului să devină "ultimul sanctuar pentru banii murdari care alimentează războiul lui Putin".

Israelul are în mod tradiţional relaţii bune atât cu Rusia, cât şi Ucraina, iar premierul Naftali Bennett este implicat în eforturile de mediere.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.