Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei maghiare îl atacă dur pe Martin Schulz: 'Este un om al trecutului'

Politicianul german Martin Schulz este 'un om al trecutului', ce reprezintă politica în care îşi au originea problemele actuale, a apreciat luni ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, ca reacţie la recentele critici ale fostului preşedinte al Parlamentului European la adresa premierului ungar Viktor Orban, relatează MTI, potrivit agerpres.

''Problemele nu pot fi soluţionate adoptând aceeaşi abordare ca cel care le-a cauzat'', a spus Szijjarto, care a insistat că Martin Schulz obstrucţionează practic consolidarea securităţii europene.

Citeşte şi: Martin Schulz le promite germanilor că vor avea parte de alegeri generale CAPTIVANTE

''În calitatea sa de preşedinte al Parlamentului European, Schulz nu a făcut nimic împotriva migraţiei ilegale care a dus la terorism, iar scopul său este încă o dată nu protejarea populaţiei europene; el l-a criticat pe Viktor Orban pentru a obţine beneficii politice în Germania. Martin Schulz greşeşte. Guvernul ungar manifestă o solidaritate excepţională cu Germania, pentru că niciun migrant ilegal nu poate ajunge în Germania trecând prin Ungaria. Noi protejăm graniţele externe ale UE şi astfel protejăm şi Germania; cheltuim o grămadă de bani pe această protecţie'', a adăugat Peter Szijjarto.

În discursul rostit după desemnarea sa drept candidat al social-democraţilor la funcţia de cancelar al Germaniei, Martin Schulz a spus că Viktor Orban este cel mai zgomotos reprezentant al celor care distrug solidaritatea europeană, respingând orice solidaritate cu Germania în legătură cu politicile privind migraţia.

În urmă cu trei săptămâni, şeful diplomaţiei ungare afirma că transferarea de noi puteri ale statelor membre ale Uniunii Europene către Bruxelles ar fi ''o idioţenie'', cu atât mai mult cu cât tocmai statele membre vin cu soluţii ''practice'' pentru a face faţă provocărilor la nivel european.

În opinia lui Szijjarto, forul comunitar a fost incapabil să-i oprească pe imigranţii ilegali ani de zile şi ''Bruxellesul a eşuat în materie de autoapărare''. ''Să aştepţi protecţie din partea cuiva care nu vede pericolul este letal'', a conchis ministrul ungar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.