Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful diplomaţiei siriene: 'Damascul nu a utilizat şi nu va utiliza niciodată arme chimice'

facebook.com
Bashar al-Assad

Armata siriană 'nu a utilizat şi nu va utiliza niciodată' arme chimice contra propriului popor, 'nici chiar' împotriva rebelilor şi jihadiştilor, a afirmat joi şeful diplomaţiei siriene Walid Mouallem, citat de France Presse. ''Pot să vă asigur încă o dată că armata arabă siriană nu a utilizat şi nu va utiliza niciodată acest tip de arme contra propriului popor, contra copiilor noştri, nici chiar împotriva teroriştilor care ne-au ucis poporul'', a afirmat Mouallem într-o conferinţă de presă organizată la Damasc.

El a reacţionat astfel la acuzaţiile venite din partea mai multor capitale occidentale conform cărora regimul condus de Bashar al-Assad este responsabil pentru presupusul atac chimic comis marţi la Khan Shaykhun, în nord-vestul Siriei, şi soldat cu cel puţin 86 de morţi. ''Prima lovitură efectuată de armata aerului siriană a avut loc la 11:30 (08:30 GMT) asupra unui depozit de muniţii aparţinând Frontului Al-Nosra (fostă aripă a Al-Qaida) şi conţinând substanţe chimice'', a adăugat ministrul sirian.

Această explicaţie este în concordanţă cu versiunea Rusiei, aliat al regimului de la Damasc. Moscova a declarat miercuri că aviaţia siriană a bombardat un 'depozit' al rebelilor, ce conţinea 'substanţe toxice' care au explodat şi s-au împrăştiat în atmosferă. Rebelii sirieni au negat aceste acuzaţii, conform Agerpres. Cel puţin 86 de persoane, printre care 30 de copii şi 20 de femei, au fost ucise marţi într-un presupus atac chimic în nord-vestul Siriei. Mai multe ţări, inclusiv Franţa şi Marea Britanie, au denunţat regimul preşedintelui Bashar al-Assad ca fiind responsabil pentru acest atac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.