Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Enel România a fost ales preşedinte al Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană

enel

Carlo Pignoloni, CEO şi country manager Enel România, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA), el prleuând conducerea de la Claudia Brânduş.

”Board-ul Asociaţiei Române pentru Energie Eoliană (RWEA) l-a ales pe Carlo Pignoloni, CEO şi country manager Enel România, drept noul preşedinte al Asociaţiei. Carlo Pignoloni preia conducerea de la Claudia Brânduş, cea care a condus asociaţia în ultimii patru ani şi care s-a alăturat, anul trecut, echipei de Afaceri Europene a Grupului Enel la Bruxelles. În aceeaşi şedinţă, Adrian Borotea, director Afaceri Corporatiste şi Strategie de Grup în CEZ Romania, a fost reales în funcţia de vicepreşedinte al asociaţiei, fiind astfel asigurată continuitatea în activitatea de conducere a RWEA”, arată RWEA într-un comunicat, potrivit news.ro.

Citește și: Ion Cristoiu concluzionează: 'Ungurul Kelemen ar fi un preşedinte al României infinit mai bun decât neamţul Iohannis'

Carlo Pignoloni are o vastă experienţă profesională în domeniul energiei regenerabile, de peste 30 de ani, atât în Italia cât şi pe plan internaţional. El a contribuit la dezvoltarea capacităţilor de energie regenerabilă în cei patru ani petrecuţi la Enel Green Power România între 2008 şi 2011. În 2019 a revenit în România, pe poziţia de country manager al Enel. În poziţia ocupată anterior, a fost responsabil de gestionarea a 14 GW de capacităţi regenerabile pe care Enel Green Power îi are în Italia.

Sub coordonarea sa, RWEA va continua promovarea energiei regenerabile şi a tranziţiei energetice în România, precizând asociaţia.

”Acum este momentul în care regenerabilele trebuie să iasă din status quo-ul existent şi să joace în România rolul pe care îl merită, pentru a asigura bunăstarea cetăţenilor şi sustenabilitatea economică. Regenerabilele nu mai pot rămâne o nişă, ci trebuie să îşi asume rolul de coloană vertebrală a societăţii, aşa cum va arăta în viitor. Regenerabilele reprezintă chintesenţa şi motorul noului Pact Ecologic European, pact care reprezintă mult mai mult decât o strategie energetică. Pactul Ecologic European este despre cum să facem Tranziţia Energetică să fie justă, inclusivă şi sustenabilă, susţinută de o strategie pe termen lung cu impact transversal de la industrie la comunităţi şi societate, în general”, a declarat Carlo Pignoloni.

Citește și: Mutare explozivă anunțată de Marcel Ciolacu: Parlamentul nu va intra în vacanță; răsturnarea Guvernului e o variantă .

Adrian Borotea este vicepreşedintele RWEA din anul 2017 şi unul dintre iniţiatorii proiectului Academia RWEA.

”Academia RWEA, Open Wind Day şi Energy Transition sunt proiecte care adresează problemele de fond ale sectorului precum resursa umana specializată, contextualizarea impactului economic şi de mediu al industriei şi conştientizarea sinergiilor care trebuie consolidate sau inovate sunt priorităţi pe care experţii din cadrul asociaţiei le vor trata în continuare cu transparenţă şi rezultate concrete”, spune Adrian Borotea.

Claudia Brânduş îşi va continua misiunea la Bruxelles, fiind responsabilă cu coordonarea Afacerilor Europene ale ţărilor în care Enel este prezent în Europa, în afară de Italia şi Spania.

Citește și: Legea privind starea de alertă, în vigoare de azi! Cât de mari sunt amenzile și pentru ce se dau

Asociaţia Română pentru Energie Eoliană (RWEA) este cea mai puternică asociaţie de energie regenerabilă din România şi reprezintă o industrie cu 3.000 MW de energie eoliană instalaţi în România de companii precum CEZ, Enel, EDP, Engie, Vestas, cu dezvoltatori de noi capacităţi de energie şi furnizori de servicii conexe.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.