Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Inspectoratului Şcolar General Botoşani cere verificarea instalaţiilor electrice în toate unităţile de învăţământ, după incidentul de la Şcoala 14

nytimes.com
incendiu incendii pompieri

Şeful Inspectoratului Şcolar General Botoşani, Bogdan Suruciuc, solicită verificarea instalaţiilor electrice din toate unităţile de învăţământ, după incendiul produs luni dimineaţă la Şcoala 14 din municipiul reşedinţă de judeţ.

"Incidentul regretabil petrecut în această dimineaţă la Şcoala Gimnazială 'Ştefan cel Mare' din municipiul Botoşani poate fi privit ca un restart în ceea ce priveşte modul în care avem grijă de siguranţa copiilor şi cadrelor didactice deopotrivă. Am în intenţie să solicit pentru fiecare unitate de învăţământ a judeţului Botoşani o evaluare amănunţită la partea de instalaţii electrice şi securitate la incendiu. Principala mea prioritate în acest moment este siguranţa copiilor noştri şi a celor care le sunt îndrumători", a afirmat Suruciuc.

Peste 600 de elevi şi peste 30 de cadre didactice de la Şcoala gimnazială nr. 14 din municipiul Botoşani au fost evacuaţi, luni, după un început de incendiu, potrivit Agerpres.

Potrivit pompierilor, o lampă de iluminat dint-un grup sanitar, situat la primul etaj al unităţii de învăţământ, a luat foc, degajând mult fum.

"În urma apelului la 112, la faţa locului s-au deplasat, în cel mai mai scurt timp, patru echipaje din cadrul Detaşamentului de Botoşani, cu patru autospeciale de intervenţie cu apă şi spumă, precum şi două ambulanţe SAJ. Aceştia au constatat că ardea o lampă de iluminat dint-un grup sanitar, cu degajări mari de fum. Incendiul a fost lichidat. Cel mai probabil, evenimentul s-a produs din cauza unui scurtcircuit", au precizat pompierii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.