Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu, achitat într-un dosar al DIICOT

ciocanel judecator

Preşedintele interimar al PNL Olt, Liviu Voiculescu, primarul comunei Cungrea, a fost achitat miercuri de Tribunalul Dolj în dosarul instrumentat de procurorii DIICOT-Serviciul Teritorial Craiova care au dispus în 2013 trimiterea în judecată a 21 de persoane pentru constituirea unei grupări infracţionale organizate, conform Agerpres.

Cele 21 de persoane trimise în judecată, între care poliţişti, angajaţi cu funcţii de conducere şi de execuţie din cadrul Finanţelor Publice din Olt, administratori de firme din Olt şi Dolj, ar fi fost coordonate de comisarul-şef la acea vreme Laurenţiu Ilie Lazăr, zis 'Tătuţu', de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Olt, care a fost miercuri condamnat de Tribunalul Dolj la 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare. În acelaşi dosar, Valeria Lazăr a fost condamnată la 2 ani închisoare cu suspendare, Mihai Răzvan Buzatu şi Bogdan Alexandru Buzatu - la câte 3 ani de închisoare fiecare cu suspendare, iar Gheorghe Bădiţă a fost condamnat la 6 luni închisoare cu suspendare.

Tribunalul Dolj i-a achitat, în acelaşi dosar, pe Gheorghiceanu Bogdan Ciprian, Poteraş Leonard Ionuţ, Ghiţă Costinel Silviu, Boangiu Iliuţă Adrian, Morusi Radu şi a obligat pe Lazăr Valeria la plata către ANAF - DGRFP Craiova a sumei de 26.218 lei, impozit pe profit şi TVA, precum şi la dobânzile legale şi penalităţile de întârziere aferente, a anulat actele false şi i-a obligat pe Buzatu Mihai Răzvan şi Lazăr Laurenţiu Ilie la plata sumei de 456.000 lei despăgubiri civile către partea civilă SC Univers SA, la care se adaugă dobânda legală până la data plăţii debitului. De asemenea, instanţa menţine măsura asigurătorie instituită de procurorul DIICOT - ST Craiova cu privire la bunurile imobile proprietatea inculpaţilor Lazăr Laurenţiu Ilie şi Lazăr Valeria şi a confiscat de la Poteraş Leonard Ionuţ aparatele de joc de tip slot-machines şi sumele de bani rezultate din exploatarea acestora şi ridicate de organele de cercetare penală.

Sentinţa Tribunalului Dolj poate fi atacată cu apel. Procurorii DIICOT - Serviciul Teritorial Craiova au dispus în iunie 2013 trimiterea în judecată a membrilor grupării infracţionale coordonată de comisarul-şef la acea vreme Laurenţiu Ilie Lazăr, zis 'Tătuţu', de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Olt, în dosarul înregistrat pe rolul Curţii de Apel Craiova fiind inculpate 21 de persoane.

Cei 21 de inculpaţi sunt Laurenţiu Ilie Lazăr, comisar-şef la acea vreme la Serviciul de Investigare a Fraudelor de la IPJ Olt, soţia sa, Valeria Lazăr, Mihai Răzvan Buzatu şi fratele său, Bogdan Alexandru Buzatu, băieţii lui Florian Buzatu, fostul preşedinte al SIF Oltenia, inspector principal Bogdan Ciprian Gheorghiceanu, tot de la IPJ Olt, Costinel Silviu Ghiţă, Iliuţă Adrian Boagiu, Liviu Dumitru Voiculescu, Radu Moruşi, Leonard Ionuţ Poteraş, Ion Encescu şi Florin Bîlteanu - director executiv adjunct, respectiv director la Administraţia Finanţelor Publice pentru Contribuabili Mijlocii (AFPCM) Olt, Gheorghiţa Prunişoară şi Anastasia Lioveanu, ambele consilieri superiori la DGFP Olt, Gheorge Bădiţă, patronul Marconf din Piatra Olt, Marin Mihăilă, Silviu Ion Bălţoi, Iulian Marius Toma, Florin Anton, George Ţîrcomnicu şi Stadian Stănescu.

Aceştia au fost acuzaţi de constituire sau aderare la un grup infracţional organizat, şantaj, complicitate la infracţiunea de delapidare, complicitate la organizarea şi desfăşurarea de activităţi ilicite în domeniul jocurilor de noroc, tentativă la infracţiunea de înşelăciune, abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, conflict de interese, evaziune fiscală, delapidare şi bancrută frauduloasă.

Potrivit DIICOT, Laurenţiu Ilie Lazăr, de la Serviciul de Investigarea Fraudelor din cadrul IPJ Olt, ar fi fost liderul unui grup infracţional organizat, printre care se aflau comisarul-şef Constantin Nedeloiu şi inspectorii principali de poliţie Liviu Voiculescu şi Ciprian Gheorghiceanu, din cadrul aceluiaşi serviciu. Poliţiştii au fost acuzaţi de efectuarea de acte de cercetare penală în cauze economice faţă de persoane din mediul de afaceri din judeţul Olt în scopul determinării acestora să încheie contracte de monitorizare, pază şi protecţie cu o societate comercială din municipiul Slatina, administrată de soţia lui Ilie Lazăr.

Ulterior, profitând de funcţiile deţinute, poliţiştii ar fi efectuat în mod abuziv cercetări faţă de funcţionari publici din cadrul DGFP Olt, APIA Olt sau Direcţia Vamală Craiova care au respins cereri de rambursare de TVA sau alte solicitări formulate de societăţile comerciale protejate de membrii grupării. Sub coordonarea ofiţerilor de poliţie, membrii grupării au obţinut beneficii financiare din introducerea ilegală pe teritoriul României a unor aparate de joc de tipul slot-machines şi înlocuirea plăcii de bază cu una contrafăcută, aparatele fiind amplasate în baruri sau discoteci pe raza judeţelor Olt, Dolj, Teleorman, Mehedinţi.

În aceeaşi cauză mai sunt cercetaţi funcţionari din cadrul DGFP Olt pentru aprobarea în mod ilegal pentru o societate comercială din judeţ de rambursări de TVA în cuantum de aproximativ 3.000.000 de lei. Prejudiciul total cauzat era evaluat de procurori la suma de peste un milion de euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.