Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Mossad-ului israelian va merge în Emirate pentru discuţii pe probleme de securitate

makhaterltakfir.com
CIA MI6 Mossad

Şeful Mossad, serviciul israelian de informaţii externe, a efectuat o vizită în Emiratele Arabe Unite (EAU) pentru discuţii pe probleme de securitate, a relatat marţi agenţia de presă oficială din Emirate - WAM - la câteva zile după decizia celor două ţări de a stabili relaţii diplomatice, potrivit AFP şi Reuters.

Yossi Cohen, primul responsabil israelian care a efectuat o vizită în EAU după anunţul făcut joi privind normalizarea relaţiilor între cele două ţări, cu medierea SUA, a discutat despre 'cooperare în domeniile securităţii', precum şi despre evoluţii regionale şi alte subiecte cu consilierul pentru securitate naţională din Emirate, Tahnoun bin Zayed, la Abu Dhabi, conform sursei citate, potrivit agerpres.ro.

Citește și: Ministrul Transporturilor: Vă dăm o veste bună: am semnat astăzi contractul

Cei doi 'au făcut un schimb de opinii despre evoluţiile din regiune şi probleme de interes comun, între care eforturile depuse de cele două ţări pentru încetinirea propagării epidemiei de COVID-19', potrivit WAM.

De asemenea, cei doi responsabili au vorbit şi despre 'mijloacele de susţinere a acordului de normalizare între Emirate şi Israel, care prevede stoparea anexării teritoriilor palestiniene', afirmă în continuare agenţia de presă din EAU.

Şeicul Tahnoun bin Zayed a salutat, cu această ocazie, 'eforturile de depuse de Cohen pentru a se ajunge la un acord între EAU şi Israel'.

Premierul Benjamin Netanyahu i-a telefonat joia trecută lui Cohen pentru a-i mulţumi pentru ajutorul dat de Mossad în 'dezvoltarea relaţiilor cu statul din Golf de-a lungul anilor, ceea ce a dus la concretizarea tratatului de pace', a indicat biroul şefului guvernului israelian.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.