Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Pentagonului întreprinde un turneu prin Orientul Mijlociu

Pentagon
James Mattis

Secretarul american al apărării, Jim Mattis, va efectua săptămâna viitoare un turneu prin Orientul Mijlociu unde se va întâlni cu mai mulţi aliaţii-cheie ai Statele Unite din regiune, printre care Israel şi Egipt, a informat Pentagonul într-un comunicat, scrie AFP preluat de agerpres.

Şeful Pentagonului va fi miercuri la Riad, după care se va deplasa la Cairo şi apoi în Israel unde se va întâlni cu preşedintele Reuben Rivlin, premierul Benjamin Netanyahu şi omologul său, Avigdor Lieberman. 

Jim Mattis va efectua, de asemenea, o vizită în Qatar, apoi în Djibouti unde va fi primit de preşedintele Ismail Omar Guelleh. 

Oficialul american va discuta în timpul acestui turneu despre "eforturile destinate să contracareze activităţile destabilizatoare şi să învingă organizaţiile teroriste extremiste", potrivit comunicatului de la Pentagon. 

Expresia "activităţi destabilizatoare" este frecvent folosită de Pentagon pentru a descrie activităţile Iranului în regiune care îngrijorează Israelul şi aliaţii arabi ai Statelor Unite. 

Jim Mattis este renumit pentru neîncrederea sa faţă de Teheran, vizat, de asemenea, de câteva mesaje virulente pe Twitter ale preşedintelui Donald Trump. 

"Iranul se joacă cu focul - nu îşi dau seama cât de 'drăguţ' a fost preşedintele Obama cu ei. Dar nu eu!", a scris pe Twitter liderul administraţiei de la Washington la începutul lunii februarie, după un tir iranian cu o rachetă balistică la 29 ianuarie. 

Statele Unite susţin în prezent prin aprovizionări în zbor şi furnizări de informaţii coaliţia arabă, condusă de Arabia Saudită, care luptă în Yemen împotriva rebelilor şiiţi houthi sprijiniţi de Iran. 

Turneul demnitarului american are loc în timp ce coaliţia internaţională împotriva grupării Stat Islamic pregăteşte asaltul final asupra capitalei jihadiştilor din Siria, Raqqa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.