Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Pentagonului pleacă în prima sa vizită oficială peste hotare

Ministrul apărării american, James Mattis, a sosit joi într-o vizită de două zile în Coreea de Sud, în cadrul primei sale călătorii oficiale în străinătate de la preluarea mandatului în urmă cu circa două săptămâni, vizită ce are drept scop de a arăta importanţa angajării SUA în domeniul securităţii faţă de aliatul său asiatic, în contextul unor ameninţări crescânde din partea Coreii de Nord, relatează agenţiile Yonhap şi Xinhua, conform agerpres.

Citeşte şi: Trump şi-a ieşit din minţi şi i-a închis telefonul în nas unui aliat important

Potrivit Ministerului Apărării sud-coreean, Mattis, după aterizarea avionului său la baza aeriană Osan, în Pyeongtaek (70 km sud de Seul), a mers mai întâi la cartierul general al USFK (U.S. Forces Korea) din Yongsan (Seul).

Mattis a avut o scurtă întrevedere cu comandantul USFK, Vincent K.Brooks, pe probleme de securitate în zona Peninsulei Coreene, inclusiv despre recentele ameninţări din partea Phenianului, care este aproape de testarea unei rachete balistice intercontinentale capabile să ajungă pe teritoriul american, conform unor oficiali militari.

Ministrul american va participa apoi la un dineu oferit de către ministrul sud-coreean al apărării, Han Min-koo, la un hotel din Seul, după întâlniri cu premierul şi preşedinte interimar al ţării, Hwang Kyo-ahn, şi cu şeful Biroului securităţii naţionale, Kim Kwan-jin.

Vineri, Mattis va avea întâlniri separate cu omologul său Han Min-koo, la sediul Ministerului Apărării sud-coreean, şi cu şeful diplomaţiei Yung Byung-se, la Ministerul de Externe.

Următoarea etapă a călătoriei oficialului american în Asia este Japonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.