Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful securităţii cibernetice franceze AVERTIZEAZĂ: Atacurile vor continua!

reuters
hacker

Valul de atacuri cibernetice la nivel mondial a făcut şi alte victime în Franţa în afară de grupul de automobile Renault şi este de aşteptat ca în următoarele zile să aibă loc alte atacuri similare, a avertizat luni şeful Agenţiei franceze pentru securitatea sistemelor informatice (Anssi), relatează AFP, potrivit agerpres.

Nu trebuie să ne temem de un 'haos cibernetic', a declarat Guillaume Poupart luni pentru radio France Inter. 'În ţările în care a fost reluată activitatea sistemelor afectate, nu a existat o situaţie catastrofală', a explicat el.

Un incendiu de proporţii a distrus o sinagogă istorică din Manhattan - FOTO/VIDEO

'Pe de altă parte, au existat destule victime şi aceasta este ocazia să transmitem mesaje de prudenţă şi prevenire în legătură cu această chestiune de securitate informatică', a adăugat directorul general al Anssi.

Potrivit experţilor, atacul a făcut peste 200.000 de victime în cel puţin 150 de ţări.

În Franţa, grupul Renault a anunţat sâmbătă că a fost victima unui atac informatic, fiind nevoit să oprească producţia în mai multe fabrici. Guillaume Poupart a afirmat luni că au existat şi 'alte' ţinte vizate în Franţa, însă nu a precizat care sunt acestea.

După ultimul test nuclear, Coreea de Nord mută pe tabla de şah a diplomaţiei mondiale

'Trebuie să ne aşteptăm în zilele, săptămânile următoare la atacuri asemănătoare', a adăugat şeful Anssi. Autorii acestor atacuri 'îşi actualizează sistemele de software, le face mai performante, alţi atacatori se inspiră din metodele lor pentru a lansa atacuri pentru profitul lor', a afirmat el.

Persoanele responsabile pentru aceste atacuri nu au fost identificate, însă evident avem de-a face cu infracţiuni, a spus Poupart. 'Unele grupări mafiote care obişnuiau să se ocupe cu traficul de droguri sau cu diferite tipuri de trafic, astăzi se ocupă cu atacuri informatice pentru că este mai uşor, costă mai puţin şi este mai puţin riscant', a spus el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.