Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Șeful serviciilor militare ucrainene: Rușii folosesc tactica 'carusel' dar nu excludem un atac din Belarus

thetimes.co.uk
rusia razboi trupe

Amenințarea unei invazii ruse prin nord, din Belarus, nu poate fi exclusă, spune șeful Direcției Principale de Informații (GUR) a Ministerul ucrainean al Apărării, Kyrylo Budanov, într-un interviu pentru The New York Times

„Ar fi greșit să excludem această posibilitate, dar este la fel de greșit să spunem și că avem date care confirmă existența acestei amenințări”. Potrivit șefului GUR, nicio informație nu indică o amenințare imediată din partea Belarusului.

Potrivit acestuia, trupele ruse nu sunt aliniate în formațiuni de asalt. Bazele de antrenament pentru soldații ruși sunt pline cu civili mobilizați recent care, după ce au terminat antrenamentul, sunt trimiși să lupte în Donbas, în estul Ucrainei. În același timp, zonele de antrenament nu dispun de vehicule blindate în stare bună pentru a efectua un atac.

Armata rusă încearcă să tragă un semnal de alarmă în armata ucraineană prin încărcarea soldaților în trenuri care se deplasează spre granița dintre Belarus și Ucraina. Uniunea Sovietică a folosit tactici similare în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, trimițând soldați în călătorii zadarnice cu trenul pentru a simula un atac sau o retragere.

În Belarus, un tren care transporta soldați ruși s-a oprit recent pentru o jumătate de zi lângă granița cu Ucraina și apoi s-a întors cu toți soldații la bord, a spus Budanov, denumind tactica drept un „carusel”.

În acest moment, unitățile militare ruse din Belarus nu au batalioanele necesare pentru un atac și este pur și simplu imposibil să le formezi într-o singură zi, a menționat Budanov.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.