Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful SMG, generalul Nicolae Ciucă, s-a întâlnit cu ministrul turc al Apărării

MApN

Şeful Statului Major General al Armatei, generalul Nicolae Ciucă, aflat în vizită oficială în Turcia, a avut o întrevedere cu ministrul Apărării Naţionale din această ţară, Fikri Işik, şi a purtat discuţii cu omologul său, generalul Hulusi Akar. Potrivit unui comunicat al MApN remis, vineri, Agerpres, în cadrul întrevederii cu ministrul turc al Apărării au fost abordate "subiecte cu referire la contextul regional de securitate, evoluţiile aliate în gestionarea securităţii pe flancul estic şi sudic al NATO şi dezvoltarea cooperării militare bilaterale între cele două armate".

Fikri Işik a menţionat că similarităţile culturale şi istorice dintre cele două state reprezintă un posibil vector de consolidare a parteneriatului strategic iar generalul Ciucă a evidenţiat progresul înregistrat în cadrul cooperării militare, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul Alianţei, şi a menţionat rezultatele obţinute în domeniul cooperării bilaterale.

Oficialul turc a menţionat organizarea de către ţara sa a Expoziţiei Internaţionale a Industriei de Apărare la Istanbul, în perioada 9 - 12 mai, şi a reiterat invitaţia adresată oficialilor români din domeniul securităţii şi apărării de a participa la acest eveniment. "Aceste subiecte au fost abordate şi pe timpul discuţiilor dintre delegaţiile conduse de şefii celor două state majore generale, fiind detaliate, cu precădere, contextul regional de securitate, evoluţiile naţionale şi aliate în gestionarea eficientă a provocărilor comune la adresa mediului actual de securitate. În plus, au fost discutate şi aspecte referitoare la domeniile de activitate şi posibilităţile de cooperare între cele două forţe armate, pentru derularea altor proiecte la nivel regional sau bilateral, cu accent pe instruirea în comun, învăţământ, schimb de informaţii în domeniul apărării, precum şi dezvoltarea cooperării regionale în format multinaţional. Un alt subiect abordat pe timpul convorbirilor a fost constituit de parteneriatul privind schimburile culturale reciproce", se precizează în comunicatul citat.

La rândul său, generalul Ciucă a mulţumit omologului turc pentru primirea călduroasă şi pentru deschiderea manifestată pe timpul discuţiilor. "Întâlnirea a fost foarte constructivă şi productivă, contribuind la validarea relaţiilor bilaterale dintre ţările noastre şi, în mod special, armatele noastre. Este important ca experienţa militară şi angajamentele comune la nivel aliat să urmeze calea unui parteneriat strategic consolidat, iar experienţa noastră personală, pe cea a unei bune relaţii de prietenie", a adăugat generalul Ciucă în finalul alocuţiunii sale şi a adresat invitaţia unei vizite oficiale în România.

Programul activităţilor a cuprins şi depunerea unei coroane de flori la monumentul ridicat în memoria lui Mustafa Kemal Ataturk. În marja vizitei oficiale efectuată de şeful Statului Major General, partenerul turc a organizat o scurtă vizită la Turkish Aerospace Industries şi Aselsan, două firme producătoare de echipamente militare pentru industria de apărare turcă, mai anunţă MApN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.