Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful Statului Major al Apărării, întrevedere cu omologul său francez, la Mihail Kogălniceanu. Despre ce au discutat

gandul.ro
Daniel Petrescu

Şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit duminică, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu omologul din Republica Franceză, generalul Thierry Burkhard, căruia i-a mulţumit pentru disponibilitatea Armatei Franceze de a accelera dislocarea batalionului din cadrul Forţei de Răspuns a NATO.

"Întrevederea a avut loc în contextul vizitei în ţara noastră a delegaţiei oficiale conduse de ministrul apărării franceze, Florence Parly, şi a convorbirilor oficiale avute de ministrul francez cu Preşedintele României, Klaus Iohannis, prim-ministrul Nicolae Ciucă, şi ministrul apărării naţionale, Vasile Dîncu. Discuţiile celor doi şefi ai Apărării s-au axat pe procesul de dislocare a forţelor franceze în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, respectiv pe activităţile viitorului detaşament aliat în cooperare cu structuri ale Armatei României", precizează MApN.

Generalul Daniel Petrescu a mulţumit generalului Thierry Burkhard pentru disponibilitatea Armatei Franceze de a accelera dislocarea batalionului din cadrul Forţei de Răspuns a NATO, conform news.ro.

„Demersurile militarilor din Hexagon reprezintă măsuri ferme de întărire a posturii de descurajare şi apărare în zona de sud a flancului estic al NATO. Solidaritatea strategică a Franţei se transpune prin participarea la construcţia unui aliniament defensiv credibil", a declarat şeful de Stat Major al Apărării.

Batalionul francez, dislocat în România, face parte din elementele NRF, ca urmare a activării, pentru prima dată în istorie, a Planurilor de Apărare Graduală.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.