Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful statului-major din Israel atrage atenţia asupra folosirii excesive a forţei

israel uniunea european

Şeful statului-major palestinian, Gadi Eisenkot, şi-a prevenit miercuri trupele contra folosirii excesive a forţei în faţa valului de atacuri antiisraeliene desfăşurate de la începutul lunii octombrie de palestinieni, printre care numeroşi adolescenţi, ucişi în timp ce atacau, scrie AFP.

Responsabilul militar a atras atenţia trupelor din subordine să nu deschidă focul în mod excesiv contra violenţelor palestiniene în cursul cărora numeroşi atacatori, tineri cei mai mulţi, au fost ucişi. Şeful statului-major, care s-a adresat liceenilor pregătiţi să se intre în serviciul militar, a subliniat rolul adolescenţilor palestinieni în valul de violenţe care a izbucnit la începutul lui octombrie.

"Atunci când o fată de 13 ani ţine o foarfecă sau un cuţit în mână şi este o distanţă între ea şi soldaţi, nu vreau să văd un soldat deschizând focul şi golind un încărcător asupra ei, chiar dacă ea comite un act foarte grav", a declarat generalul Gadi Eisenkot în intervenţia sa, difuzată miercuri la postul de televiziune privat Two TV. De la 1 octombrie, 172 de palestinieni au fost ucişi, precum şi 26 de israelieni, un eritreean, un sudanez şi un american, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP. Majoritatea palestinienilor omorâţi sunt autori sau presupuşi autori ai unor atacuri antiisraeliene.

Un număr îngrijorător de atacatori sunt tineri adolescenţi. Potrivit cotidianului Yediot Aharonot, citând ce prezintă a fi un document de studiu intern al armatei şi Shin Beth - securitatea internă israeliană -, 37% dintre aceştia aveau între 16 şi 20 de ani, iar unii chiar şi mai puţin, anunţă Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.