Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful STS, replici acide în comisia de anchetă: Mă aşteptam să se discute lucruri serioase

Marcel Opris

Generalul Marcel Opriş, şeful Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, a fost audiat marţi în comsia parlamentară de anchetă a alegerilor din 2009. Acesta a oferit mai multe detalii despre activitatea STS şi implicarea instituţiei în alegeri, dar a şi avut un schimb acid de replici cu unul dintre membrii comisiei.

După o serie de întrebări ale parlamentarilor, care relevau mai degrabă o lipsă de cunoaştere a legislaţiei în baza căreia funcţionează STS, Marcel Opriş a fost întrebat de deputatul PSD Liviu Pleşoianu de ce bugetul instituţiei a fost mărit cu aproape 40% în 2010 faţă de 2009.

Vezi şi: CCR face praf încă un articol din Codul Penal

"Ce legătură are întrebarea cu alegerile din 2009? Eu pot să răspund la întrebare, dar nu văd legătura. Noi trimitem lunar, la Comisia de Apărare, documente cu privire la activitate STS. Poate vă amintiți că România era în proces de pregătire pentru aderare la Schengen. Mă așteptam să vin la o comisie în care să se discute lucruri serioase legate de alegeri, mai puțin informații vehiculate prin presă. Când sunt asemenea întrebări sau lucruri care sunt construite parcă să dea pretext la discuții... nu pot decât să mă minunez. Înțeleg că trebuie să răspund etern la aceleași întrebări sau să fac documentare pentru persoanele care au acces la sursele de informație, dar nu le citesc. Este suficient ca cineva să citească bugetul pentru a înțelege. Este un document public. Acestea sunt interpretări răutăcioase într-o încercare forțată de a face legătura între un eveniment electoral și așa-zisa alocare de buget. Nu există nicio legătură. Dimpotrivă! La momentul când au început să circule astfel de interpretări, am dat și răspunsul potrivit. De obicei, acesta nu este publicat", a răspuns Opriş.

Vezi şi: Liviu Dragnea LOVEȘTE în SRI, după dezvăluirile fostei șefe AEP: Este foarte GRAV!/VIDEO

Pleşoianu i-a cerut lui Opriş să lase la latitudinea membrilor comisiei să decidă care informaţii sunt relevate şi seriose. Ulterior, deputatul l-a întrebat pe Marcel Opriș dacă în noaptea alegerilor prezidențiale din 2009 a avut orice tip de comunicare cu George Maior, Laura Codruța Kovesi, Florian Coldea, Gabriel Oprea sau Traian Băsescu.

"Eu ca persoană sau instituția? Instituția nu putea să aibă asemenea discuții decât prin mine, iar eu nu am avut. Eu la 01.30 m-am culcat și am dormit în noapte alegerilor. Mi-ajunsese cât am muncit", a fost răspunsul lui Opriş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.