Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful TVR, despre ultimele acţiuni ale DNA: 'Jocul ăsta murdar a ajuns prea departe'

Stelian-Tanase

Stelian Tănase, preşedintele-director general al SRTv, face o analiză a ultimelor evenimentele generate de acţiunile DNA. Şeful TVR interpretează într-o cheie politică demersurile procurorilor, de la cazul Chiliman, la cazul Ponta.

Tănase spune că are impresia că la Bucuresti se ascute lupta de clasă, în joc fiind puterea politică, cu ingredientele ei – pozitiții, prestigiu, faimă și foarte mulţi bani.

"Un ultim exemplu. Episodul de la aeroportul Otopeni cînd Andrei Chiliman, puternicul personaj de la vîrful PNL a fost luat pe sus în prezența a zeci de camere tv. A fost una dintre inscenările cele mai sofisticate din ultimii ani. Scenarist tare de tot, de regizor ce să mai vorbesc! Toate ingredientele unui thriller. Spectacol de mare montare, Hollywood. Pe lîngă anihilarea unui om puternic de la liberali, s-a urmărit și spectacolul. Chestia trebuia să se întimple neapărat la televizor, să vadă toată lumea, pe toate canalele cum se prăbușeste cineva în politică de 25 de ani. Stîlp al PNL, om din apropierea lui Klaus Iohannis.

De ce nu a fost invitat la Parchet a doua zi să dea explicații în stare de libertate nu știu. Arestul preventiv a devenit o manie, o obsesie a procurorilor. Nici nu cred că există o explicație plauzibilă la această meteahnă decit aceea ca a existat dorința de a face spectacol. Izvorăște aceasta dorință din pofta de a se evidenția a unor procurori? Din dorința cuiva de a se răzbuna operație executată la ordin!? De a distruge neapărat pe cineva!? E aici un episod al luptei de clasă în care liberalii de data asta sunt loviți unde-i doare mai tare de adversarii lor politici !? Nicio grijă, cafteala nu se temină aici, urmează alții. In cîteva zile veți avea și alte capete oferite pe tavă.

Eu cred ca jocul ăsta murdar a ajuns prea departe. E vorba de folosirea instituțiilor statului în răfuieli personale și de clan. Aici e vorba despre procurori chemați să participe la dispute politice și de tip mafiot. Ca și în jocuri de tip „ba pe-a mă-tii”. Și asta nu e a bună. Ideea că „dai in mine, dai in tine, dai in fabrici si uzine” se practică de la o vreme cu prea mare lejeritate. Și încrengătura e mult mai încurcată decît pare la prima vedere. Aici se afla multe afaceri, contracte, etc. distribuția de resurse – esența politici. E un război declarat între mai multe clanuri în care sunt legați oameni politici de top, rude ale unor inși cu putere, averi și influență. Va cîștiga cine va rămine în ultima repriză în picioare, nedoborît. Citind doar in ultimele zile cine sunt cei implicați ca să înțeleg harta acestui cîmp de bătălie am întîlnit nume fff grele – Victor Ponta, Iuliu Herțanu, cumnatul său, Sebastian Ghiță (apropiatul lui Victor Ponta), Andrei Chiliman, primarul sectorului l, Vlad Moisescu ( liberal, apropiat de Chiliman, fiul fostului procuror general și nepot al patriarhului Justin Moisescu), etc. Partida așadar se joacă la vîrf și are mize foarte mari", scrie Stelian Tănase pe blog.

Potrivit şefului TVR, scena de la aeroportul Otopeni a fost declanşată de acţiunea DNA împotriva lui Victor Ponta, fiind astfel un răspuns politic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.