Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeful unei multinaţionale din IT, cu operaţiuni în România, desemnat de Macron pentru funcţia de comisar european

Thierry Breton

Franța a decis să îl propună pe Thierry Breton, directorul general al grupului Atos, pentru funcția de comisar european pentru Industrie, după ce propunerea anterioară, Sylvie Goulard, a fost respinsă de Parlamentul European, a anunțat Administrația Prezidențială, citată de Euronews şi Mediafax.

Breton, care a ocupat funcția de ministru al Finanțelor în cadrul Administrației Jacques Chirac, este directorul general al Atos din 2009.

CITEŞTE ŞI: EXCLUSIV - Raportul MCV, între realitate şi ficţiune: Lista celor 20 de erori factuale şi aprecieri subiective din raport

„Este un om care cunoaște problemele din sectorul industrial din interior și care, cunoscând instituțiile de la Bruxelles, nu va avea o abordare de tip birocratic în ceea ce privește problemele europene, ceea ce este foarte important pentru președinte”, a declarat un oficial de la Élysée.

Acum două săptămâni, Sylvie Goulard, candidata Franței pentru un post de comisar european, a fost respinsă în comisia de specialitate din Parlamentul Europan după a doua audiere.

Goulard, care face parte din grupul Renew Europe din Parlamentul European, condus de Dacian Cioloș, este al treilea candidat pentru un post de comisar din echipa Ursulei von der Leyen care a fost respins după audierile din comisiile de specialitate, după candidații României și Ungariei, Rovana Plumb și László Trócsányi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.