Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şeicul Salman bin Ibrahim Al Khalifa, reales în funcţia de preşedinte al Confederaţiei Asiatice de Fotbal (AFC)

News.ro
minge fotbal poarta
"Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru încrederea pe care mi-aţi acordat-o, pentru încă un mandat de patru ani. Este o mare onoare să beneficiez de încrederea confederaţiei asiatice, iar acest lucru îmi dă o mare responsabilitate", a spus Al Khalifa într-un discurs rostit cu câteva minute înainte de oficializarea realegerii sale.

"Fotbalul asiatic a intrat într-o nouă eră", a adăugat el, salutând în special Cupa Mondială 2022 desfăşurată în Qatar.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, prezent la congres, l-a felicitat pe oficialul din Bahrain, care devine automat vicepreşedinte al Federaţiei internaţionale de fotbal, şi a lăudat dezvoltarea fotbalului asiatic, în special prin foarte controversata Cupă Mondială din Qatar.

"Din nou, felicitări Qatarului, Orientului Mijlociu, Golfului, Asiei, de fapt întregii lumi, pentru că ne-au făcut să simţim această emoţie incredibilă", a spus Infantino în discursul său de la Manama.

"Va fi dificil de atins acest nivel", a insistat el, referindu-se încă o dată la "cea mai bună Cupă Mondială organizată vreodată".

Salman bin Ibrahim Al Khalifa, care reprezintă cele 47 de ţări membre ale AFC, şi-a exprimat susţinerea pentru realegerea lui Gianni Infantino, care candidează la rândul său în acest an pentru al treilea mandat consecutiv.

Actualul lider al AFC a candidat împotriva lui Infantino în 2016, când italo-elveţianul a fost ales preşedinte al FIFA după un vast scandal de corupţie care a pus capăt domniei lui Sepp Blatter.

Al Khalifa a preluat el însuşi conducerea AFC după ce predecesorul său, omul de afaceri qatarian Mohamed Bin Hammam, a fost exclus pe viaţă din fotbal, în urma acuzaţiilor de corupţie şi a conflictelor de interese. Şeicul din Bahrain a fost ulterior reales în 2015 şi 2019.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.