Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seismolog șef la INCDFP: 'Acest cutremur nu produce replici. Totul este în limitele normale!'

cgtn.com
seism cutremur

Activitatea seismică din Vrancea este una normală, iar cutremurul cu magnitudinea 5,4 care a avut loc în această dimineaţă nu produce replici, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Constantin Ionescu, directorul general al Institutului Naţional de Cercetare - Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

"Cutremurul din această dimineaţă a avut intensitate V şi s-a produs la o adâncime de 148 de kilometri, în funcţie de numărul de staţii care au fost introduse în localizare. Este un cutremur moderat în activitatea seismică din zona Vrancea şi nu produce replici. Totul este în limite normale", a precizat şeful INFP.

Context

Un cutremur cu magnitudinea 5,4 s-a produs joi dimineaţa, la ora locală 6:50, în judeţul Buzău, potrivit datelor publicate pe site-ul Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului. Seismul s-a produs la adâncimea de 148,8 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 73 km est de Braşov, 72 km nord-est de Ploieşti, 117 km vest de Brăila, 120 km vest de Galaţi şi 122 km nord de Bucureşti.

După înregistrarea automată a cutremurului, INCDFP va face şi o revizuire manuală, care va arăta exact magnitudinea şi adâncimea la care s-a produs seismul din această dimineaţă.

Istoric

Cel mai mare seism din acest an s-a produs în data de 16 ianuarie 2022 şi a avut magnitudinea de 4,4, în timp ce anul trecut a fost înregistrat pe data de 26 mai un cutremur cu o magnitudine de 4,7 pe Richter.

Acesta este cel mai puternic seism din ultimii doi ani şi jumătate. În 31 ianuarie 2020 a avut loc un cutremur cu magnitudinea de 5,2 grade pe Richter în, judeţul Vrancea, la adâncimea de 121 de kilometri. Un cutremur mai mare, cu magnitudinea 5,8 pe Richter, a avut loc în octombrie 2018, în judeţul Buzău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.