Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionata Argentinei a sărbătorit un an de la câştigarea titlului mondial

etimg.com
minge

Componenţii selecţionatei de fotbal a Argentinei, în frunte cu căpitanul Lionel Messi şi selecţionerul Lionel Scaloni, au sărbătorit luni un an de la câştigarea titlului mondial, informează EFE, potrivit Agerpres.

Messi, desemnat cel mai bun jucător al Cupei Mondiale 2022, a postat pe Instagram mai multe imagini ale triumfului de la competiţia din Qatar.

În una dintre fotografii, Messi poate fi văzut cu trofeul rezervat campioanei, pe stadionul din Lusail, unde Argentina a învins în finală Franţa, la loviturile de departajare, după ce scorul a fost egal, 3-3, după prelungiri.

Octuplul câştigător al Balonului de Aur a postat de asemenea mai multe videoclipuri cu autocarul care i-a transportat pe jucătorii argentinieni în timpul sărbătoririi titlului, al treilea din istoria Argentinei, după cele cucerite în 1978, pe teren propriu, şi 1986, în Mexic.

"Un an de la cea mai frumoasă nebunie a carierei mele... Amintiri de neuitat, care vor dura toată viaţa. La mulţi ani tuturor!", a spus starul argentinian în postarea sa.

Portarul naţionalei "albiceleste", Emiliano "Dibu" Martinez, a postat la rândul său mesaj prin care a ţinut să marcheze acest moment: "Astăzi nu este o zi oarecare. Astăzi se împlineşte un an de la visul meu fotbalistic, o zi de care îmi voi aminti mereu cu un zâmbet".

Martinez a fost unul dintre artizanii victoriei Argentinei la Mondialul de anul trecut, cu una dintre cele mai spectaculoase intervenţii din istoria fotbalului, în finala cu Franţa. El a fost desemnat cel mai bun portar al planetei la ultima ceremonie a Balonului de Aur.

Arhitectul echipei, selecţionerul Lionel Scaloni, şi-a însoţit textul aniversar cu o fotografie a părinţilor săi purtând tricoul naţionalei argentiniene, alta cu stafful tehnic după finală şi încă una cu căpitanul Messi ridicând trofeul.

Scaloni, a cărui continuitate ca selecţioner nu este sigură, întrucât a explicat recent dificultatea şi exigenţa de a continua la cel mai înalt nivel, a declarat că victoria din Qatar 2022 a fost "cea mai mare bucurie" a vieţii sale.

Ceilalţi componenţi ai echipei Argentinei au semnalat la rândul lor succesul înregistrat la cea mai importantă competiţie din fotbalul mondial.

La un an de la acea victorie, "Scaloneta" îşi continuă cursul parcursul victorios cu o dominaţie clară în preliminariile sud-americane ale Cupei Mondiale din 2026, care va avea loc în Statele Unite, Canada şi Mexic, şi cu toate speranţele puse în următoarea ediţie a turneului Copa America, programat anul viitor pe pământ american.

Câştigarea ediţiei din 2021 a Copa America, în Brazilia, a deschis seria succeselor Argentinei lui Lionel Messi, care ulterior a inclus Finalissima 2022 şi s-a încheiat cu succesul de la Cupa Mondială din Qatar.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.