Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Selecţionerul Africii de Sud se teme ca jucătorii săi să nu sufere crize cardiace precum Christian Eriksen la EURO 2020

stillmed.olympics.com
Jocurile Olimpice

Selecţionerul echipei olimpice de fotbal a Africii de Sud a afirmat că se teme că jucătorii săi vor suferi crize cardiace, cum s-a întâmplat cu danezul Christian Eriksen la EURO 2020, după perioada de izolare pentru a pregăti competiţia de la Tokyo, scrie AFP, citat de agerpres.

Sud-africanii vor debuta joi la turneul olimpic împotriva Japoniei, dar pregătirea lor a fost perturbată după ce doi jucători şi un analist video au fost testaţi pozitiv la Covid-19, la sosirea în satul olimpic.

După aceste teste pozitive, 21 de membri ai delegaţiei lor au fost declaraţi luni cazuri contact şi izolaţi în camera lor, ceea ce i-a făcut să rateze două antrenamente.

Astfel, selecţionerul David Notoane se teme că lipsa timpului necesar pentru a se obişnui cu temperatura şi umiditatea de la Tokyo înseamnă un risc pentru fotbaliştii săi când vor ajunge joi pe gazon. El nu a ezitat să dea exemplul lui Eriksen, care a suferit un stop cardiac în timpul unui meci de la EURO.

"Trebuie doar să sperăm şi să ne rugăm să nu li se întâmple aşa ceva unor jucători care au rămas mult timp inactivi de când am venit aici", a spus Notoane, care se teme că sportivii săi nu au avut "destul timp pentru a se obişnui cu mediul".

Sportivii desemnaţi cazuri contact la Jocuri trebuie să urmeze proceduri foarte stricte pentru a se antrena, utilizând mijloace de transport speciale.

Sud-africanii vor putea juca joi împotriva Japoniei cu condiţia să fie testaţi negativ cu şase ore înaintea loviturii de începere. Selecţionerul lor a precizat marţi că are 17 jucători la dispoziţie şi le-a mulţumit organizatorilor că nu au anulat meciul.

Cinci persoane au fost deja testate pozitiv în satul olimpic, unde este în continuare prezentă teama de un focar.
Ultimul caz este al antrenorului echipei de volei pe plajă a Cehiei, Simon Nausch, a doua zi după testul pozitiv al unuia dintre jucătorii săi, Ondrej Perusic.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.